Många fördelar med nytt tv-avtal

Förhandlingarna är nu avslutade och ABK har tecknat ett nytt tv-avtal för kabel-tv. Det blir Canal Digital som får uppdraget att leverera tv de kommande 5 åren.

 – Det känns bra att avtalet nu är klart och extra bra att vi kan ge våra hyresgäster många nya för­delar, säger ABK:s it-chef, Jan Glantz. Till exem­pel kan alla våra hyresgäster som har en gammal digitalbox utan HD-kvalitet byta den mot en ny hd-box kostnadsfritt, säger Jan Glantz. För byte av box kontaktar man Canal Digitals kundtjänst (OBS! Efter 2017-05-01).

Grundutbudet kommer som tidigare att fin­nas både analogt och digitalt kostnadsfritt och kompletteras tillsvidare med TV 6. För att kunna använda det digitala grundutbudet och andra tilläggsutbud krävs inköp av digitalbox.

Avtalstiden gäller från 1 maj 2017 och fem år framåt med möjlighet till förlängning i två år. Fram till denna tidpunkt gäller nuvarande avtal.

Boende som har Boxer som leverantör eller har s.k. iptv från stadsnätet är inte berörda.

Här är alla fördelar med det nya avtalet:

  • 2 års garanti istället för 1 år på deras boxar och ca-moduler.
  • Hyresgäster som har en gammal sd-box (en digitalbox utan hd) kan byta den kostnadsfritt mot en ny hd-box efter kontakt med Canal Digitals kundtjänst.
  • Ingen startavgift eller månatliga kortavgifter för något av Canal Digitals kanalpaket.
  • Ingen kreditprövning på Baspaketet.
  • Bindningstiden vid avflyttning till nytt boende där det inte finns kabel-tv är aldrig längre än upp­sägningstiden för lägenheten.
  • Boende utan kabel-tv men med stadsnätsanslutning kommer att erbjudas tv via Canal Digitals systerbolag Bredbandsbolaget till jämförbara villkor. (Gäller inte Grundutbudet som inte finns via stadsnätet).
  • Prissättningen av kanalpaketen kommer att följa Canal Digitals nationella prissättning.
  • Med start hösten 2017/våren 2018 kommer hyresgäster med digitala tv-abonnemang via Internet, kunna se så kallade Play-tjänster som filmer, serier med mera via tv, dator, surfplatta och smartphones kostnadsfritt.

FÖR MER INFORMATION:
Läs mer under tv
OBS! Man kan inte kontakta Canal Digitals kundtjänst
om nyheterna i det nya avtalet före 2017-05-01