Många besökare kom då Familjeservice invigdes

I början av maj invigdes Kristianstads kommuns Familjeservice på Gamlegårdens Centrum med öppet hus för många besökare.

– Det var mycket lyckat. Inte minst att vi fick tillfälle att träffa många nya personer som sedan tidigare inte kände till vår verksamhet, berättar Malin Månsson, som är teamledare på Familjeservice. Familjeservice vänder sig till familjer som vill ha eller behöver social service och rådgivning om familjerelationer. Det är en öppenvårdsverksamhet som innebär att man själv ska söka sig dit för att få hjälp. Inom väggarna finns också en SFI-verksamhet med svenska för invandrare för föräldralediga för att de inte ska tappa det svenska språket under ledigheten. Zumreta Talic och Elhami Syla som är SFI-lärare är jättenöjda med sitt nya klassrum på Familjeservice, som invigdes i samband med det öppna huset.

Från Milnerskolan kom frisörelever och hjälpte till att färga håret på barn som kom med sina mammor och pappor och det var mycket uppskattat.
– Vi har kommit igång kanonbra efter vår flytt till Gamlegården och känner att vi når ut till målgruppen allt mer, säger en nöjd Malin Månsson, efter invigningen.

I sommar har Familjeservice semesterstängt bara under två veckor, från 17 till 28 juli. I övrigt är det öppet. Du når Familjeservice via ingången från Näsbychaussén och kan ringa dem på 0733-136101 om du vill komma i kontakt med dem.