Ny teknik i Boxers TV-sändningar

Nyligen uppdaterade och förbättrade TV-leverantören Boxer sändningstekniken i sina antenner enligt riktlinjer från regeringen. En konsekvens är att kanaler bytt plats i kanallistorna, men också att en ny teknik kallad T2 införts - och en del kanaler sänds nu med den nya tekniken.

Detta innebär att somliga Boxer-kunder inte kan se vissa TV-kanaler då de har digitalboxar som inte klarar av den nya T2-tekniken. Detta gäller alla Boxer-användare och inte enbart hyresgäster hos ABK.

För att lösa detta måste du införskaffa en ny digitalbox som klarar av den nya tekniken. Har du idag en inbyggd digitalbox som inte hanterar den nya tekniken måste du skaffa en fristående sådan. Med digitalbox som klarar T2 kan du numera se högupplöst TV, så kallad HD-TV.

Hur vet du om din digitalbox klarar T2-tekniken?

Kan du efter en kanalsökning se bland annat SVT 1 HD och SVT 2HD i din kanallista så har du en digitalbox som klarar T2. Ser du inte dessa måste du införskaffa en ny digitalbox.

Vem vänder du dig till?

För detta ärende vänder du dig till Boxers kundtjänst på: 077-121 40 40

Mer information och instruktioner för hur du gör kanalsökningar och testar din digitalbox hittar du på boxers hemsida. Klicka här.

Boxers kundtjänst når du på nummer: 077-121 40 40

Du kan även läsa mer på Boxers hemsida.