Finlandshusen 5-6 växer fram vid Tivoliparken

Nu reser väggarna sig på de två nya åtta våningar höga Finlandshusen som ABK bygger intill Tivoliparken i centrala Kristianstad. Här ska 74 nya bostäder stå inflyttningsklara under senvåren 2018 på ett mycket citynära och attraktivt läge.
 – De nya husen på Finlandsgatan får ett exceptionellt bra läge med nära till Tivoliparken och Helge å, samtidigt som det bara är över gatan till Kristianstads centrum med alla butiker, säger ABK:s vd Henrik Strand.
74 nya bostäder

Det blir 14 enrumsbostäder, 32 tvåor och 28 trerummare tillsammans i de båda husen. Bostäderna utrustas med inglasade balkonger och ljudisoleras väl. – Alla bostäder får den standard med kakel, klinkers och trägolv som vi numera har i alla nya bostäder, berättar ABK:s projektledare, Pär-Ola Mårtensson.

Bygget startade med pålning och markfyllnad vid jultid i fjol och de båda husen ska stå klara senvåren 2018. Byggföretaget NCC är totalentreprenör för bygget. – Detta är hustyper som ingår i de upphandlingar som ABK gjort inom ramen för SABO, Sveriges Allmännyttigas Bostadsorganisation, och därför är projekteringen redan gjord och det går därför lite snabbare att bygga än vid andra nybyggen, berättar Pär-Ola Mårtensson.

Läs mer om lägenheterna här