Spontant och kul med kids in motion

Spontant och kul! Precis som det ska vara på en spontanidrottsplats blev det också lördagen den 8 april när KDFF:s Amanda Edgren drog igång Kids in motion på Österäng. Ett 40-tal barn i alla åldrar deltog med liv och lust.

- Det här är ett sätt för oss som förening att vara med och påverka i samhället, samtidigt som vi får en positiv bild av klubben, säger Amanda Edgren, som är projektledare för Kids in motion.

Amanda är utbildad folkhälsocoach på Högskolan i Skövde och hon brinner för att få barn i fysisk aktivitet.

Det blev det på Österäng. Barnen hoppade rep, sprang hinderbana, några spelade brännboll eller kastade frisbee. Några tjejer drog igång limbodans. En del aktiviteter drog Amanda igång, annat startades spontant bland barnen.

- Det var roligt att se all liv och rörelse. Det är en fantastisk möjlighet med den här fina spontanidrottsplatsen och jag tror att många använder sig av den även när inte vi är på plats, säger Amanda.

- Det blir också en mötesplats för social samvaro.

I första hand vänder sig projektet Kids in motion till barn, tjejer och killar, i åldern 6-12 år, men man säger inte nej till någon. Det fanns äldre kompisgäng som samtidigt spelade basket på planen bredvid och även småsyskon deltog med liv och lust. Roligt tycker Amanda också att det är att flera föräldrar passade på att följa barnens lek.

Amanda Edgren är projektledare för Kids in motion, men ofta har hon hjälp av fler spelare från Kristianstads DFF. Ibland kommer också den allsvenska tränaren Elisabeth Gunnarsdóttir dit och följer aktiviteterna.

I maj fortsätter lekarna på spontanidrottsplatsen på Österäng bland annat söndagarna 21 och 28:e maj klockan 14-17. Schemat för sommaren är inte klart.