Rubrik*:


Meddelande*:


För att kunna skicka in din insändare måste du fylla i
siffrorna nedan i nedanstående ruta.
<-- This is Captcha image

Signatur*:


Dolda uppgifter
För att vi ska kunna publicera din kommentar behöver vi några kompletterande uppgifter. Uppgifterna kommer inte att publiceras i anslutning till inlägget.


Namn*:

E-post*:

Adress*:

Telefon*:

Visa insändare i kategori:

1234567891011121314151617181920...
Kategori: Övrigt
2017-10-01 (13:27:13) skrev Eva
värmen
Angående att värmen på elementen styrs av yttertemperaturen, tyvärr så stämmer inte det å det bestämdaste för hur kan det vara så att elementen svalnar av vid 22-tiden och drar igång igen vid 05-tiden även under vintertid !

Hälsar Eva Johansson boende på Albert H väg 2 BV
ABK svarar:
Hej Eva!

ABK strävar efter att hålla en temperatur på
20–21 °C i våra bostäder under dagen och 18–19 °C på natten. Därför blir elementen kallare på natten då de stängs av om det är varmare än mellan 18-19 °C på natten.
Är det mindre än de angivna graderna ovan ska du givetvis felanmäla detta så kommer vi ut och åtgärdar.

Mvh Helena Lundahl
Kategori: Övrigt
2017-09-21 (19:19:49) skrev LJ
NU FRYSER JAG !!!!!
Jag kan inte få någon värme i min lägenhet.
ABK svarar:
Hej Lasse!

Har du uppmätt temperaturen i din bostad?

ABK strävar efter att hålla en temperatur på
20–21 °C i våra bostäder under dagen och 18–19 °C
på natten. Detta för att så många som möjligt
ska kunna vara nöjda med temperaturen,
samtidigt som det blir en rimlig förbrukning och
inte påverkar miljön i onödan.
Är det mindre än de angivna graderna i foldern ska du givetvis felanmäla detta så kommer vi ut och åtgärdar.

Mvh Helena Lundahl
Kategori: Övrigt
2017-09-15 (09:55:07) skrev lj
VÄRME!!!!
När sätter NI på värmen???
ABK svarar:
Hej Lars!

Värmen styrs automatiskt av både utomhustemperaturen och inomhustemperaturen, oavsett tid på året.

Mvh Helena Lundahl, Kommunikatör
Kategori: Övrigt
2017-09-01 (12:44:57) skrev Li
En ros!!
Till våra fastighetsskötare i Åhus för att de alltid har en snabb service och har ett vänligt bemötande!Hyrestgäst i nya Flaket Järnvägsgatan Lgh 0001
ABK svarar:
Det ska jag gladeligen hälsa dem!
Mvh Helena Lundahl Kommunikatör
Kategori: Övrigt
2017-08-08 (23:07:39) skrev L-g
Vägbom
Varför är inte vissa vägbommar låsta,på gladiolvägen,bor man på gladiolvägen passar ju våra dörrnycklar till dom.vore bra om ni låste dom med era specialnycklar så minskar kanske biltrafiken,tack på förhand.
ABK svarar:
Tack Lars för tipset! Skickar vidare till mina kollegor i Hammar som ska fixa detta!

Ha en fin dag!

Mvh Helena Lundahl
Kategori: Övrigt
2017-06-14 (10:42:41) skrev bengt
gräs
Det är tre veckor sedan vi såg en gräsklippare på Borggatan det ser inte vackert ut.Kom förbi lyckans Höjd för en stund sden ganska stor skillnad varför??
ABK svarar:
Hej Bengt!

Tack för ditt mail. Jag ska ärligt säga att vi hade missat det denna gången men nu ska där vara klippt, trimmat och fint igen.

Stort tack!
Kategori: Övrigt
2017-05-17 (11:48:51) skrev 87049840
Dåligt bemötande , inget åtgärd
Felmeddelande på diskmaskinen gjort 8/5. 17/5 ingen återkoppling och inget åtgärd. Ringde idag 17/5 dåligt bemötande av personal som hänvisar till ett annat tel nr. Jag tycker att detta är oacceptabelt. Väldigt besviken på servicen hos ABK. Gabriella Kanyo
ABK svarar:
Hej Gabriella!

Tack för ditt mail. Så som jag förstod det så har det blivit ett missförstånd men som givetvis ska rättas till.

Vi hade fått in en felanmälan på den gula avdelningen som fastighetsskötaren var och kollade på den 8/5. Men vad vi nu förstått så gällde din felanmälan diskmaskinen på Hemtjänstens personalavdelning vilket det inte fanns någon felanmälan på. Men detta fixar vi såklart.
fastighetsskötaren kommer imorgon och tittar på den. Hon har också försökt nå dig på telefon ett par gånger för att få reda på vad det är som är fel på diskmaskinen.

Är det en storhushållsdiskmaskin så måste hon troligtvis ta dit en entreprenör och då underlättar det betydligt och går snabbare om vi vet vad felet är.

Vänligen ring tillbaka till henne eller maila så ska vi se till så ni får en fungerade diskmaskin igen.
Kategori: Övrigt
2017-05-12 (10:26:22) skrev IS
Ang cigarettfimpar på vår gård.
Till den det angår inom ABK.
Hej!
Jag heter Ingegerd Stenskär, bør på Östra Storgatan 38, lgh 1103, alltså ovanför Gallerian. Här finns en uteplats där rökning är tillåten och ävenså en "fimpsamlare". Trots detta dräller det av fimpar runt omkring på hela området. Ibland sopar jag upp 25-30 fimpar utanför entredörren till min lägenhet. Vid hissen till Västra Storgatan 39 ligger en hög med fimpade cirarretter där sopar jag inte.
Jag anser att de personer som röker skall visa ansvar och hänsyn till hyresgäster som bor i fastigheterna när och var de fimpar sina cigaretter. Föreslår rökfritt häruppe, de personer som röker kan röka utanför entréerna till husen. Gatorna sopas - häruppe sopar ingen.
Mvh
Ingegerd Stenskär
ABK svarar:
Hej igen Ingegerd!

Nu har min kollega kollat upp vad som gäller. Och det är så att på en särskild anvisad plats på din innergård är det tillåtet att röka. Att det finns en särskild plats är för att det inte ska komma in i ventilationen etc.

Han har också städat och kollat så skylt är placerad på rätt ställe.

Tack för din hjälp!
Kategori: Övrigt
2017-05-07 (10:44:34) skrev L. J.
PARKERING
Så har det hänt igen. En bil står på en kryssad ruta skall backa ut och backar rakt i MIN bil. Går ut tittar på sin bil inte på min och kör ifrån. Innehavare av denna bil är invandrare. Det verkar som om att bilar har inte så stort värde för dom. MEN FÖR MEJ HAR DET!!! Vad gör vi nu??? Antingen så får ni ta tag i detta eller så polisanmäler jag det!!! ABK är ju dock fastighetsansvarig???????
ABK svarar:
Hej Lars! Jag är uppriktigt ledsen över att din bil har blivit påbackad. Vi är inga poliser så det är helt rätt som du skriver att du ska polisanmäla det och till ditt försäkringsbolag.

Mvh Helena Lundahl Kommunikatör ABK
Kategori: Övrigt
2017-05-07 (08:28:51) skrev Arg som inte får sova
Hög ljudnivå
På Floravägen i ungdomslägenheterna, varför kan ni inte byta dörrar till ljudisolerade? Man vaknar till varje någon går in/ut ur trapphuset eller hörs det från grannarna väldigt väl och det lyser in i min hall från trappuppgången!! Inte kul när man läser i tidningen att ni på abk går plus i flera miljoner per år! Känns som ni inte bryr er om dessa lägenheterna. Vi har ingen låst tvättstuga, ingen tagg till ytterdörren, dåliga och gamla fönster & papperstunna ytterdörrar!
ABK svarar:
Hej Monica!

Tack för ditt mail. Jag var tvungen att kolla med min kollega hur planerna går i din fastighet.

Just nu håller kollegorna på att ta in offerter på nya entredörrar och inväntar bygglov till detta. Dessvärre ligger det just nu inget i planen att byta lägenhetsdörrarna. Men de vet om att dörrarna är gamla så de har det i tankarna.
Att det lyser in i hallen måste vara från trapphusbelysningen. Kanske saknas en tätningslist som i sådana fall måste felanmälas.
Jag lovar att vi arbetar MYCKET med underhåll och 2016 var ett rekordår för renovering. Så jag lovar dig att vi inte låter bli att underhålla våra fastigheter.
Har ni gett önskemål om att ni vill ha elektronisk lås till tvättstuga och entredörr? Isf kan vi gå ut med en förfrågan till hyresgästerna. Minst 51% måste ju tacka ja för att vi ska kunna sätta in det eftersom det också innebär en liten höjning på hyran. Hör isf av dig till din fastighetsskötare.
1234567891011121314151617181920...
 
Om insändarfunktionen
Här kan du kommentera och ställa frågor direkt till ABK.
Ett urval av insändarna publiceras fortlöpande på denna sida, i vissa fall med svar från ABK.

Observera att vi aldrig publicerar insändare som
innehåller svordomar, könsord eller skrivningar som är
kränkande eller nedvärderande omdöme om grupp eller person.

(observera att inte alla insändare publiceras)