Pidde P samlade den längsta kön och barnen trivdes på ABK:s Kulturdag

När Pidde P efter sitt framträdande på stora scenen under kulturdagen i Gamlegårdsparken på Näsby tog sig ned till ABK:s tält och skrev autografer och ställde upp på bilder var publiken inte sen att haka på.

Den kön blev lååååååååååååååååååååååååååååång.

ABK:s Kulturdag den 7 september lockade som vanligt många besökare. Kanske för att vädret var perfekt, kanske för de namnkunniga artisterna från scenen eller helt enkelt därför att man tycker att det är så roligt att träffas så här.

Mademoiselle Carousel, alias Matilda Alborn, höll ihop programmet från scenen och presenterade högklassiga artister som Jojje Wadenius, Caroline Wennergren och Thomas Di Leva.

- Det här är en viktig dag för både våra hyresgäster och alla andra besökare att träffas, få nya upplevelser och nya smaker, säger ABK:s vd Henrik Strand.

Förutom Henrik Strand, minglade också som vanligt ordförande Christer Nilsson och vice styrelseordföranden Catarina Palmblad syntes också i vimlet. 

Festivalgeneralen för Kristianstad-Åhus Jazzfestival Bronson B Månsson mös i publikvimlet och letade sig fram till mattältet i en av pauserna.

- Fantastiskt med denna mångfald. Det är det som är jazz, säger han.

Som vanligt var det stora mattältet i centrum och smakportionerna av palestinsk, irakisk, bosnisk och pakistansk mat, för att nämna några, gick åt i stora mängder.

Kommunpolisen fanns där med motorcykel, räddningstjänsten lärde ut hur man sprutar vatten med de tunga slangarna och Kristianstads Ridklubb ledde ponnyridningarna.

Ethlyn Lumabit tog hem förstapriset i ABK:s tipspromenad, där utslagsfrågan handlade om hur många makaroner som stoppats ned i en glasburk. Hon var bara fyra ifrån de 306 makaroner som fanns i burken och vann ett presentkort på Handelsstaden Kristianstad.

Helt nytt för i år var den nya storlekplatsen som ligger alldeles i anslutning till festplatsen och det nya huset vid badet där biblioteket ordnade sagoläsning.

Det var alltså precis som det ska vara på ABK:s Kulturdag, men kanske ännu lite roligare än i fjol.