HLU - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

ABK använder sig av HLU, Hyresgäststyrt LägenhetsUnderhåll. Det innebär att du har möjlighet att påverka utseendet på din bostad. Exempelvis får du själv välja färg ur vårt sortiment när det är dags för ommålning i din lägenhet.

En del underhåll sker när något är utslitet. Detta gäller exempelvis vitvaror. Annat underhåll följer intervaller, exempelvis kan du få ommålat i din lägenhet var 13 år och ny golvmatta/slipning av parkett var 20 år.

Du kan också mot en avgift få underhåll utfört tidigare än planerat. Då betalar du för den återstående tiden av intervallet.

Du kan själv fixa till din bostad, exempelvis måla om väggarna. Tänk på att det blir fackmannamässigt gjort, annars kan du få betala för att återställa om du flyttar.

Beställa underhåll

En gång om året kommer du att få ett erbjudande om underhåll hemskickat. Erbjudandet visar när och vilket underhåll som utförts i lägenheten. Det visar också när nästa underhållsåtgärd är planerad och i vilket utrymme åtgärden kan utföras. Det är endast vid detta tillfälle du kan beställa underhåll och även eventuellt tillval.

Avstå och få rabatt

Väljer du att avstå från det planerade underhållet i din bostad får du HLU-rabatt. Rabatten dras automatiskt på aprilhyran, under förutsättning att du bott i bostaden under hela föregående kalenderår (januari-december) samt att du bor kvar.

Duschdraperi, duschlister och persienner tillhör inte bostaden och omfattas inte av underhåll. Behöver dessa bytas ut står du som hyresgäst för kostnaderna.

 

 

Frågor om underhåll

Ditt BoServicekontor hjälper dig om du har frågor om underhåll.