HLU - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

ABK använder sig av HLU, Hyresgäststyrt LägenhetsUnderhåll. Det innebär att du har möjlighet att påverka utseendet på din bostad. Exempelvis får du själv välja färg ur vårt sortiment när det är dags för ommålning i din lägenhet.

En del underhåll sker när något är utslitet. Detta gäller exempelvis vitvaror. Annat underhåll följer intervaller, exempelvis kan du få ommålat i din lägenhet var 13 år och nytt golv (gäller ej badrum) var 20 år.

Du kan också mot en avgift få underhåll utfört tidigare än planerat. Då betalar du för den återstående tiden av intervallet.

Du kan själv fixa till din bostad, exempelvis måla om väggarna. Tänk på att det blir fackmannamässigt gjort, annars kan du få betala för att återställa om du flyttar.

Beställa underhåll

En gång om året kommer du att få ett erbjudande om underhåll. På Mina sidor kan du se när och vilket underhåll som utförts i lägenheten. Det visar också när nästa underhållsåtgärd är planerad och i vilket utrymme åtgärden kan utföras. Det är endast under några veckor på hösten (4 september-25 september 2019) som du beställa underhåll (även eventuellt tillval) som då genomförs året efter.

Avstå och få rabatt

Väljer du under hösten att avstå från det planerade underhållet i din bostad får du HLU-rabatt. Rabatten betalas ut på aprilhyran ett och ett halvt år senare, under förutsättning att du då bor kvar och att du haft ett skötsamt boende.

Duschdraperi, duschlister och persienner tillhör inte bostaden och omfattas inte av underhåll. Behöver dessa bytas ut står du som hyresgäst för hela kostnaden.

 

 

Frågor om underhåll

Ditt BoServicekontor hjälper dig om du har frågor om underhåll.