Julhandla i Kristianstad - Gynna lokala butiker

Foto: Kristianstad Kommun/Claes Sandén
Foto: Kristianstad Kommun/Claes Sandén
Julhandeln spås slå rekord även i år. Svenska folket handlar julklappar för mer än 70 miljarder kronor varje år.

Kristianstadsborna är lyckligt lottade med en av Sveriges finaste stadskärnor med ett brett urval av butiker. Här finns alla möjligheter till julklappsköp.

– Den 400 år gamla stadskärnan är välbevarad och har ett utbud som slår många köpcentran. Det arbetar vi hårt för att behålla då konkurrensen från nätet blivit tuffare, säger Charlotte Svärd, verksamhetsledare för Handelsstaden Kristianstad.
Hon poängterar att man jobbar för fullt med att få till trevlig julstämning med olika julaktiviteter på gågatorna i centrum. Det blir till exempel ett event med ljuständning den 24 november och julmarknad den 26
november.

ABK:s vd Henrik Strand säger att det är viktigt för företaget och hyresgästerna att Kristianstad har en levande och ett attraktivt centrum.
– Vi har 3 000 hyresgäster och 200 kommersiella lokaler i anslutning till stadskärnan. Ett levande city är viktigt för oss alla, säger han.

Ett sätt att gynna dina lokala butiker är att ge bort Kristianstads eget presentkort. I Galleria Boulevard finns det en presentkortsautomat.

Julmarknad
26 november

Mellan kl 12-18 pågår julmarknaden på Lilla torg i Kristianstad, med skyltsöndag, ponnyridning, julkaruseller, tomtestuga, streetdance, folkdans, musikåren med mera.

Källa: Kristianstad Handelsstaden

Ge bort Kristianstads eget presentkort i julklapp.

I Galleria Boulevard finns det en automat där du kan köpa presentkort.