Festivalkul på Österäng

Pietere Sigita testar cirkuskonster
Pietere Sigita testar cirkuskonster
Inte ens lite regn och hagel hindrar Österängsbor och andra att hissa flaggan högt i topp när det är Österängsfestivalen.

I år blev det några skurar men däremellan lyste solen över festivalområdet utanför ABK:s BoServicekontor och gemenskapen går inte att ta miste på. Glada miner, goda korvar, popcorn och en och annan glass, eller kaffe att värma sig med.

Österängsfestivalen har blivit tradition och den målsättning som ABK, ABF, hyresgästföreningen, kommunen, polisen, räddningstjänsten och Östermalmskyrkan har med festivalen, att öka gemenskapen och tryggheten i stadsdelen, tycker man sig nå.

- Det är viktigt att vi lär känna varandra, säger ABK:s vd Henrik Strand, som liksom alla tidigare år tog tillfället i akt att besöka festivalen.

Han fick se de duktiga eleverna från Tulseboda ungdomscirkus i Kyrkhult hänga upp och ned i sina trapetser, de duktiga tjejerna i Kristianstad Starlight Cheer kasta varann högt i luften och uppleva både musik och dans från scenen.

 

Maja Brovall visar cirkuskonster

Hoppborgen var poppis bland de allra yngsta, för att inte tala om ansiktsmålningen och ponnyridningen.

För de äldre kunde man få politisk information, både lokalt och inför EU-valet av en rad politiska partier och organisationer som fanns på plats.

Tvillingarna Irma och Lovisa Hedlund gick omkring och bjöd på rättvisa bananer och berättade om hur viktigt det är att vi handlar rättvisemärkt.