Nu njuter Pia-Lotta av ett Blommande ABK

Trots de 22 åren hos ABK var det först för tre år sedan hon fick reda på att hon själv kunde vara med och påverka hur rabatterna ska se ut.

Pia-Lotta Bergkvist har bott i sin lägenhet med tre rum och kök på Söder i 22 år. Ett område som hon själv beskriver som ett lugnt område med närheten till stan, naturen vid Ekenabben och för IFK-fanset Pia-Lotta är det en fördel att även ha nära till Arenan.

- Det var en väninna som berättade det för mig att jag bara behövde kontakta min fastighetsskötare och säga att jag ville hjälpa till att plantera blommor och det gjorde jag. Jag fick en lista på olika plantor som jag kunde välja på och när de sen kom planterade jag dem. Ja sen har jag köpt några själv som jag också tyckte var fina.

Pia-Lotta står på innegården och ser ut över de prunkande rabatterna fyllda med blommande Kanna, Margerit, Salixträd, Löjtnantshjärta och afrikanska Margerit. Nu kan hon äntligen njuta av sitt arbete.

- Ja det är så roligt att se hur fint det blivit och jag har till och med blivit bjuden på vickning av grannarna för jag gjort det så fint. Sedan är det lite terapi också att få möjlighet att påta i rabatterna, säger Pia-Lotta. 

Varje år planterar ABK en mängd blommor i de gemensamma rabatterna i bostadsområdena.  ABK ställer upp med växterna och hyresgästerna hjälper till att sköta om rabatterna, hålla efter ogräset och se till att det är just så färgsprakande, varmt och härligt som vi alla vill ha det. Vill du som hyresgäst också vara med i blommande ABK, kontakta din fastighetsskötare.