Två jubilarer satsar vidare på stadskärnan i ABK:s lokaler

För 25 år sedan startade Ulrica Darin sin salong Klipp & Kryll i ABK:s Galleria Generalen, mellan gågatorna Västra och Östra Storgatan. Under åren har hon sett butiker och handlare komma och gå, men kunder bestå. Samtidigt har hon själv byggt ut verksamheten tre gånger och idag är det fem frisörer som arbetar i salongen.

- Två av mina anställda var inte ens födda då jag startade här, skrattar hon.

Ulrica Darin är supernöjd med läget, mitt i Kristianstads centrum, men ändå lugna omgivningar. Det är handikappanpassat och fräscht. Ulrica Darin är egentligen från Göteborg, men hon träffade Magnus som gick konditorutbildning i Göteborg 1989, och redan året därpå blev hon Kristianstadsbo.

Tomas Pettersson, som är uthyrningsansvarig för ABK:s kommersiella lokaler, ser Ulricas och Magnus verksamheter som en tillgång för centrum:

- Det är jätteroligt att båda trivs så bra i stadskärnan och i våra lokaler. Vi hoppas att vi får behålla dem som lokalhyresgäster i många år framöver.

"Vi ville vara lite mer fantasirika"

Magnus Darin är tredje generationen konditor i Kristianstad. Farfar flyttade in från Malmö och pappa Carl-Iwar drev Darins på Östra Storgatan. När saluhallen öppnade i ABK-kvarteret Riksens Ständer, för tjugo år sedan såg Magnus sin chans att göra något nytt och tillsammans med brodern Johan, startade han Conditori Fantasi.

- Vi ville vara lite mer fantasirika. Vi var först med frukostbuffé i stan, förutom hotellen, och det är fortfarande en stor sak för oss, berättar Magnus.

Numer gör man också italiensk glass. Och allting däremellan.

Conditori Fantasis läge i Riksens Ständer har förändrats genom åren. Nu är det återigen centralt med den stora busshållplatsen och nya folkströmmar alldeles utanför konditoriet.