Från down under till högst upp

Kris Farrell och Genja Nordström tittar ut från balkongen i sin nya lägenhet.
Kris Farrell och Genja Nordström tittar ut från balkongen i sin nya lägenhet.
Efter ett år i en skåpbil på luffen i Nya Zealand var det nästan julafton för Genja Nordström och Kris Farrell då de fick chansen att titta in i sin nya bostad på åttonde våningen på Sommarlustvägen i början av april.
– Det är fantastiskt alltihop, sade de med en mun.

Det unga paret har tidigare bott på Irland, Kris hemland, de senaste sex-sju åren. Han möter mycket i sitt nya hemland som han aldrig upplevt förr.

- Utrustningen som är standard i svenska bostäder är stor skillnad mot vad vi får på Irland, säger han, när han inspekterar tvättstugan i bottenplan, tillsammans med sambon Genja och svärmor Anne Nordström.
 
Kris Farrell, Anne Nordström och Genja Nordström

Det var den 3 april som ABK öppnade det nya huset i kvarteret Hästen för hyresgästerna som ska flytta in. Alla fick möjlighet att för första gången se sin nya bostad. Ett femtiotal hyresgäster tog chansen.

På fjärde våningen har Dorothy Steinhoff lagt ut två stora vita pappersark på golvet i vardagsrummet. Det är där hon planerar ha soffan respektive bokhyllan. Nu försöker hon föreställa sig hur det ska bli.

Dorothy Steinhoff

- Jag är jättenöjd, säger Dorothy, och fortsätter fundera på hur hon ska möblera med matbord, TV och allt annat som ska in. I 30 år har hon bott i villa på Helgedal, men då maken gick bort i höstas bestämde hon sig för att flytta till lägenhet.

Britt Sjögren har precis kommit ned från att ha spanat runt i sin nya bostad på femte våningen. Nu vill hon ha lite vägledning i den nya tvättstugan och ABK:s Thomas Lindholm och Mattias Olausson ställer upp och guidar bland de moderna maskinerna.
 
Thomas Lindholm, Britt Sjögren och Mattias Olausson

Britt flyttar från en ABK-bostad på Oxhagsvägen så hon har inte så långt till sitt nya boende. Lite närmare stan blir det. I maj är det inflyttning i det nya huset som rymmer 37 bostäder.