"Alla är lika nyinflyttade"

 

Samtidigt som hon säger att hon inte riktigt vet om hon är bekväm med höjden så säger hon att bo högst upp var ändå det enda alternativet.
- Då har jag ingen som trampar på mitt tak, säger Charlotte Wigermo, och ler.

Hiss - en stor fördel

I början av juni flyttade Charlotte in i sin 68 kvadratmeter stora trerummare på åttonde våningen på Finlandsgatan 7. Hon flyttande från en trea på Fästningsgatan på Östermalm och hade väl egentligen inte tänkt så mycket på att flytta.
- Jag är uppvuxen i villa och levde villaliv tills för sjutton år sedan då jag valde att flytta till lägenhet hos ABK. Den har renoverats efter hand och var riktigt fin, berättar hon.

 Ändå valde du Finlandsgatan?
- Ja, det var på fjärde våningen och ingen hiss. Här är jag dubbelt så högt upp, men har hiss, säger hon, och tillägger:
- Man blir ju inte yngre med åren…

 

Alla hälsar och pratar med varandra

Hon berättar att det var lite av en chansning då hon skrev på kontraktet för den nya bostaden. Hon hade ju inte sett den. Den var inte klar.
När hon väl fick se den, en tid före inflyttningen, var allting bara positivt.

- Bara det här att flytta in i nyproduktion! Här är så ljust och öppet, och det kändes så välkomnande när alla flyttade in mer eller mindre samtidigt. Här hälsar man på varandra i hissen, och pratar med varandra. Vi är alla lika nyinflyttade, säger hon.

 

Fågelskådar hemifrån

Charlotte Wigermo ser fler fördelar i det här med att bo högt. Hon har parkens trädtoppar, ask och bok, alldeles utanför fönstret, och på köksbordet står kikaren. Hon är mycket fågelintresserad.

- För en tid sedan såg jag sju stycken unga stenknäck som satt här i trädtoppen. Jag var på första parkett, berättar hon, och nämner att hon tänker lista de fåglar hon ser, och kommer att se, från sina fönster. Det kan bli en lång lista, där mitt i Vattenriket som hon bor.

 

 

 

Stenknäckan som Charlotte såg från sitt fönster känns igen på sitt stora huvud och sin kraftiga näbb. Näbben är mörkt blygrå under sommaren och ljusbeige vintertid.

Bildkälla:
https://commons.wikimedia.org/
wiki/File:Hawfinch_with_a_blue_beak.jpg