Hästen, Sommarlust

På lugna och attraktiva Sommarlust byggs 37 nya lägenheter med inglasad balkong.

På lugna Sommarlust 

Sedan ABK 1959 uppförde de fyra höghusen som idag utgör kvarteret Hästen på Sommarlust har de varit en framträdande del av Kristianstads stadssiluett. Stadsdelen fick sitt namn efter folkparken som historiskt sett utgjort Kristianstads nöjescentrum med dansbana och många artister som lockat stor publik.

Tiderna förändras och idag uppskattas istället området för sitt lugn och attraktiva läge. ABK förnyar nu området med 37 hyreslägenheter fördelat på åtta våningar. Här har du centrumhandel och kultur samt strövområdet Björket på kort gång- eller cykelavstånd. Sommarlustområdet erbjuder dessutom utmärkt service i form av förskolor, grundskola, matbutik, restauranger och ishall. Du har också nära till Högskolan Kristianstad härifrån.

Ett bekvämt boende

Fastigheten är utrustad med hiss i entréplan. Till port och allmänna utrymmen såsom tvättstuga, miljörum och markbehållare används elektroniska nycklar för ökad bekvämlighet och trygghet.

Den välutrustade tvättstugan återfinns på entréplan och har anpassats utifrån ljusinsläpp och trygghetskänsla. Om du önskar installera egen tvättmaskin och torktumlare är alla 37 lägenheter förberedda för detta.

I nära anslutning till huset finns bilparkering med handikapplatser och gott om utrymme att parkera hushållets alla cyklar på. Här finns även en lekplats och gemensamma ytor för dig och dina grannar att umgås på med grillplats och boulebana. 

Avdelat och öppet

Kök, sov­ och vardagsrum har parkettgolv i ek och i hall och badrum ligger grå mattglaserad klinker.


Bilden är en 3D-illustration. Vi reserverar oss för att mindre avvikelser kan förekomma. Visualisering gäller inte balkong. 

I köket går inredningen i vitt med undantag för de gråa bänkskivorna och mot det ljusa vardagsrummet finns en halvvägg (gäller ej lägenheterna på 35 kvm) som öppnar upp de två delarna mot varandra och skapar djup. I anslutning till vardagsrummet finns i alla 37 lägenheter en stor och möblerbar inglasad balkong.


Bilden är en 3D-illustration. Vi reserverar oss för att mindre avvikelser kan förekomma.

Härligt med hyresrätt

Att bo i hyreslägenhet hos ABK är bekvämt, tryggt och bekymmersfritt. Vi finns där för dig när du behöver oss så att du kan fokusera på det som är meningsfullt för dig. Hos oss behöver du aldrig oroa dig för bostadsbubblor, räntelägen och låne löften. Du vet vad du betalar i avgift varje månad och slipper dyra överraskningar samtidigt som du får underhåll, reparationer och service på köpet.

Vi åker hem till dig och fixar krånglande spisar, läckande kranar och annat trist som kan hända. Vi sköter också om den gemensamma boendemiljön där vi skottar snö, klipper gräs, rensar rabatter, städar trappor och ser till att ditt område är väl upplyst. Vi vill att du ska känna dig trygg och därför kan du vända dig till oss dygnet runt ifall du känner dig störd eller om något oförutsett skulle inträffa. Det är vad vi kallar livskvalitet. Välkommen till ABK!

 

 

 
Tidsplan

Sökbara 10/9-1/10 

Inflyttning maj 2019

Lägenheterna

1 ROK   36 m2   7 st     5 383 kr

2 ROK   51,5 m2  2 st   7 036 kr

2 ROK   54 m2  14 st    7 228 kr

3 ROK   60 m2   7 st     7 997 kr

3 ROK   64 m2  7 st      8 305 kr

Svanenmärkt

Huset är Svanenmärkt och har en energianvändning långt under byggnormen, bland annat tack vare solcellspaneler på taket.

Individuell vattenmätning

Individuell vattenmätning gör att du bara betalar för den mängd vatten du själv förbrukar. På så vis kan du spara pengar, energi och miljö!

Bofakta

Klicka på bilden för att öppna bofaktafoldern i webbläsaren.

Så söker du!

Det är helt gratis att stå i kö hos ABK - läs mer eller ställ dig i kö direkt.

Även om du inte har så många köpoäng kan du ha chans att få en nyproducerad lägenhet.

Etappförmedling

På Sommarlustvägen 16 kan du söka 16 lägenheter och rangordna dem efter önskemål utöver de fem du samtidigt kan söka i vårt befintliga bestånd. Det är fortfarande den av de sökande som har högst köpoäng som blir erbjuden bostad.