Sommarparadiset Yngsjö växer med nya bostäder

Nu växer Yngsjö. I dagarna har ABK satt spaden i jorden för 22 nya markbostäder som ska stå klara tidigt på våren 2019.

Under våren 2017 undersökte ABK intresset för att hyra bostad i Yngsjö. Responsen var stor och därför har ABK nu valt att bygga i Yngsjö i kvarteret Lillesjö Gränd.

Yngsjö är idag framförallt en mycket attraktiv sommarort, men Kristianstads kommun har visionen att antalet permanentboende ska öka med 20 procent de kommande åren. Förutom ABK, bygger ytterligare några företag nya bostäder i Yngsjö.

Bostäderna som ABK ska bygga i kvarteret Lillesjö gränd kommer att bli 22 markbostäder med uteplatser, i tio olika huskroppar. Det blir också en lekplats centralt placerad och 27 parkeringsplatser i anslutning till området.
– Området ska vara bilfritt, säger ABK:s byggprojektledare Martin Lahger.

De nya hyresbostäderna blir tvåor, treor och fyror i storlek från 51 till 78 kvadratmeter. Alla får den höga standarden som finns i alla nyproducerade ABK-bostäder. De kommer ha kakel och klinkers i badrum och tvättmaskin och torktumlare installerade.

Under hösten 2018 kommer det bli möjligt att söka de nya ABK-bostäderna i Yngsjö. Totalentreprenör för bygget i Yngsjö är Kristianstadsbaserade företaget C4 Hus och hela projektet kommer att kosta cirka 42 miljoner

Fakta om Yngsjö:

Yngsjö är en tätort i Kristianstads kommun med 573 fast bosatta invånare, belägen 27 kilometer sydost om Kristianstad. Under sommaren ökar invånarantalet tack vare de många fritidshusen i området.

Yngsjö, som ligger vid Hanöbukten, är en badort med sin långa vita badstrand. Här finns förskola, grundskola upp till årskurs 6 och fritids. I Yngsjö finns också en affär sommartid, postservice, restaurang och bensinstation.