Nyinflyttad

Varmt välkommen som hyresgäst hos ABK! Oavsett om du bott hos oss tidigare eller om du är helt ny hyresgäst kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas under din boendetid!

 

Här på hemsidan hittar du allt du behöver veta som hyresgäst och vem du ska vända dig till om du behöver hjälp. Allt för att du ska känna dig så trygg som möjligt i ditt nya boende!

Tillträde

Du har tillträde till din nya bostad från första kontraktsdagen klockan 14.00.  Har du överenskommit om tidigare tillträde. Tänk då på att du också övertar städansvaret för den lägenhet du flyttar till.

Nyckelutlämning till din lägenhet sker efter överenskommelse med fastighetsskötaren. Glöm inte att ta med kontraktet och fotolegitimation när du hämtar ut nycklarna.

Börjar ditt kontrakt gälla en lördag, söndag eller annan helgdag. Så har du tillträde till din nya bostad från klockan 14.oo nästkommande vardag. Detta under förutsättning att du inte överenskommit om tidigare tillträde.

Inflyttning

Vid kontraktskrivning får du foldern Välkommen till ABK med information om allt som måste fixas innan inflyttning. Har du inte redan anmält adressändring är det hög tid att göra det nu på www.adressandring.se. För att göra inflyttningen extra smidig bjuder vi även på våra flyttips.

Kontraktet

Tänk på att kontraktet är en originalhandling - ta väl vara på det.

Städning

Har du anmärkningar mot hur städningen har utförts måste du anmäla detta inom 24 timmar efter att du fått nycklarna till bostaden. Ring fastighetsskötaren. Hur det ska vara städat hittar du i vår checklista till den som ska avflytta.

Besiktning

Läs besiktningsprotokollet. Gå igenom bostaden, och anmäl eventuella fel och brister som inte finns i protokollet. Använd talongen du fick vid inflyttningen och lämna den till fastighetsskötaren inom åtta (8) dagar. Boka en ny tid för uppföljningsmöte. Har du hittat fel görs då även tilläggsbesiktning och ett nytt protokoll skrivs som ett tillägg till tidigare besiktningsprotokoll.

OBS! Om du vill få besiktningsanmärkningar åtgärdade, måste du själv beställa detta på ditt BoServicekontor inom åtta (8) dagar.

Hyresavi

Betala aldrig med någon annans hyresavi. Se till att få eget inbetalningskort.

Autogiro

Det finns möjlighet att betala hyran via autogiro. Kontakta hyresavdelningen för anmälan.

TV & bredband

Du hittar aktuella uppgifter om TV och bredband på din anslagstavla. Du kan också få mer information av fastighetsskötaren eller på BoService. 

Hushållsel

När det gäller el behöver du anmäla din flytt till nätägaren (vilken nätägare du har framgår av hyreskontraktet) och du behöver välja ett elhandelsbolag. På webbtjänster som elskling.se eller compricer.se kan du jämföra priser mellan elhandelsbolag och hitta det som passar dig. Tänk på att kontakta det bolag som du valt innan den 15:e i månaden om du vill att avtalet ska gälla från nästa månadsskifte. Gör du inget val väljer nätägaren ett näthandelsbolag åt dig.

Hemförsäkring

Bör du alltid ha. Detta skyddar dig vid skador som inbrott och brand mm. Kontakta ditt försäkringsbolag.

Underhållsrabatt

Varje bostad har en underhållsplan för väggar, tak och golv. Som hyresgäst kan du välja att avstå från planerad renovering och istället få en hyresrabatt. Mer information om detta får du på BoService.

Köpoäng

När du har fått hyreskontrakt kan du tidigast registrera dig i bostadskö på nytt från första kontraktsdagen och kan tidigast sex månader därefter (exakt 185 dagar) söka ny bostad under förutsättning att grundkraven är uppfyllda.