Orren, Fröknegårdsvägen

På Fröknegårdsvägen 1 C bygger ABK ett tvåvåningshus med 16 yteffektiva ettor och tvåor.
På Fröknegårdsvägen 1 C bygger ABK ett tvåvåningshus med 16 yteffektiva ettor och tvåor.
16 yteffektiva ettor och tvåor på Fröknegårdsvägen 1 C. Tolv av lägenheterna har egen uteplats eller inglasad balkong.
 

Bekvämt boende på Gamla Näsby

Kvarteret Orren på Gamla Näsby förnyas med ett tvåvåningshus med 16 välplanerade ettor och tvåor, på Fröknegårdsgatan 1 C, med närhet till allt du behöver, bara en liten bit från Högskolan Kristianstad. På Gamla Näsby finns också skolor, förskolor, handelsområde med matbutiker, apotek och restauranger på nära håll. Till Kristianstads centrum och det populära strövområdet Näsby fält tar du dig med lätthet på cykel.

Nära till mycket

Precis utanför huset ligger busshållplatsen från vilken du tar dig med stadsbuss till Kristianstads centrum på några minuter. Med cykel når du också med lätthet både stadskärnan och Högskolan. Och det tar inte mer än 15­-20 minuter att gå in till Kristianstads centrum.


Högskolan Kristianstad är en av landets mest sökta högskolor och många av de populära utbildningarna anses vara bland de bästa i landet. Från Gamla Näsby har du nära till handelsområde med butiker, bank, apotek, restauranger, bowlinghall och padelcenter.


Vill du uppleva natur på nära håll? Nära Gamla Näsby, invid Araslövssjön, ligger naturreservatet Näsby fält som är en del av Kristianstads Vattenrike. Detta är Sveriges största stadsnära strövområde där upplevelsen av de vidsträckta kohagarna och den varierande naturen inte låter vänta på sig

Öppet och ljust

De yteffektiva lägenheterna i kvarteret Orren har smarta och öppna planlösningar. Samtliga rum har genomgående eklaminat som tillsammans med de vita väggarna bidrar till en ljus och harmonisk känsla. Mellan vardagsrum och kök skapas plats för umgänge och gemenskap medan de gråa fönsterbänkarna av fin natursten adderar karaktär till bostaden. Både ettor och tvåor i markplan har egen uteplats med utgång från det kombinerade köket och vardagsrummet. Tvåorna på andra våningen har balkong.

Tryggt och trivsamt

På gården framför husets entré finns flera planterade ytor och en gemensam sittgrupp för umgänge. Intill huset står en hundraårig gammal buxbom, som tillsammans med många träd och buskar samt generös belysning, bidrar till en härlig grön och trygg utemiljö. I anslutning till husen finns parkeringsplatser och flera cykelställ för boende och besökare samt en separat byggnad med förråd – ett till varje bostad. Det finns även hiss i huset. Välkommen till kvarteret Orren!

Modernt och miljövänligt

Köksdelen är modernt utrustat med diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys samt bänkskivor i tåligt laminat. Köksinredningen går i vitt och ramas in av ljust träfärgade bänkskivor och köksstommar. Handtagen är stilrena och har textur i matt metall.

Bekvämt och funktionellt

I badrummet, som är helkaklat och har klinkergolv, finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt ett väggskåp med goda förvaringsmöjligheter. Här finns även en handduks tork som gör dina handdukar härligt varma. Den vattensparande toaletten gör att du inte använder mer vatten än nödvändigt och bidrar sam tidigt till ett mer hållbart boende.

Lägenheterna

1 RoK  ca 35 m²  8 st varav fyra av dem har egen uteplats.


2 RoK  ca 45 m²  8 st varav fyra med egen uteplats och fyra med inglasad balkong.

Sökbara 10/9-1/10

Inflyttning juni 2019

Så söker du!

Det är helt gratis att stå i kö hos ABK - läs mer eller ställ dig i kö direkt.

Även om du inte har så många köpoäng kan du ha chans att få en nyproducerad lägenhet.

Etappförmedling

På Fröknegårdsvägen 1c kan du söka 8 lägenheter och rangordna dem efter önskemål utöver de fem du samtidigt kan söka i vårt befintliga bestånd. Det är fortfarande den av de sökande som har högst köpoäng som blir erbjuden bostad.

Bofakta

Klicka på bilden för att öppna bofaktafoldern i webbläsaren.

Visste du?

- Näsby är det område i Kristianstad som har bäst stadsbuss förbindelser med två buss linjer till området. Buss 1 och 4.

-Kristianstads nya badhus planeras byggas på Näsby.

- Granne med huset ligger Annas hotell, som utsetts till ett av Sveriges bästa hotell, och där bland andra kronprinsparet Victoria och Daniel bott.

- Buxbomen på tomten är med sina 16 meter i diameter och en bit över 8 meters höjd unik i sitt slag. Exakt hur gammal buxbomen är har inte kunnat kartläggas, men sannolikt är att den planterats av Ellen Jensen som anlade trädgården kring 1890. Då var gården på platsen tämligen nyuppförd efter den stora branden som härjade på Näsby 1881. Sannolikt är den åretruntgröna busken alltså över hundra år gammal.