Nu kan du söka bostad på allra bästa läge i city

Nu och fram till och med 6 november kan du söka någon av de nya attraktiva bostäderna i husen på Finlandsgatan 5 och 7. I samband med detta utökas möjligheten att söka fler lediga bostäder.

– Ja, till de nya lägenheterna på Finlandsgatan 5 & 7 kan den som är intresserad söka upp till tjugo olika lägenheter, utöver de ordinarie intresseanmälningarna berättar ABK:s uthyrningschef, Jeanette Wilson.

Framöver kommer ABK att öppna för möjligheten att man kan söka fler än fem lägenheter samtidigt i samband med nyproduktion. Hur många kan variera beroende på hur många lägenheter som byggs inom samma projekt.

– Det här ger de sökande större möjlighet att få en bostad, säger Jeanette Wilson. Hon vet att intresset för de nya bostäderna är stort. Det förvånar inte ABK:s vd Henrik Strand:
– Det här är ett riktigt bra läge i Kristianstad. Nära till cityhandeln, till Tivoliparken, Resecentrum och Vattenriket, säger han.

Alla bostäderna har samma höga standard, vilket innebär bland annat ljusa väggar, helkaklade badrum med dusch, klinkers i hall och badrum och parkettgolv i övrigt. Husen är Svanenmärkta och byggda efter höga tidsenliga miljökrav för bästa möjliga boendemiljö och låg energiförbrukning bland annat tack vare solcellspaneler på taken. Till varje bostad finns en möblerbar inglasad balkong.

Totalt i de båda husen finns 74 bostäder, uppdelat på 14 ettor på 35 kvadratmeter, 32 tvåor på mellan 52 och 54 kvadratmeter och 28 treor på mellan 60 och 64 kvadratmeter. Den 1 juni 2018 är de nya husen klara för inflyttning. Under våren kommer en öppen visning att genomföras. Vill du veta mer om de nya husen på Finlandsgatan kan du klicka här.

Förmedling vid nyproduktion

För att läsa mer om förmedlingen av lägenheterna på Finlandsgatan 5 & 7 och kommande nyproduktion, klicka här.

Finlandsgatan 5 & 7

Läs mer om lägenheterna på Finlandsgatan 5 och 7 här