Gratiskul i sommar

Det händer en rad olika arrangemang under sommaren i Kristianstads kommun. Här är några tips på vad du kan göra. Håll koll på kommunens hemsida, eller kolla i tidningen, så hittar du ännu mer. Ha en skön sommar!
För fjortonde sommaren i rad håller fritidsgården på Österäng öppet

– Ja, det började 2004, då det var mycket skadegörelse på området. Då tog vi beslutet att hålla öppet under sommaren, och ABK gick in som finansiär, berättar föreståndaren Sami Elyassir, på Kristianstads Fritidsgårdscentrum. Det var en fullträff. Sedan dess har mycket hänt och idag har skadegörelsen och vandalism under sommaren minskat, för att inte säga, försvunnit på området.

Näsby fritidsgård öppet

Även Näsby fritidsgård har sommaröppet och nu ligger årets sommarprogram för fritidsgårdarna klart och det ska finnas något för alla. Det blir bad och frågesport, kubb och dans, fotboll och TV-spelande.

Fritidsgårdarna är öppna för alla mellan 10 och 18 år. Det kostar 100 kronor att vara medlem, och det gäller hela året. En billig peng för härlig gemenskap. Hela programmet hittar du här. Och Näsby fritidsgårds här. Öppettiderna på Österäng i sommar är söndag till torsdag 15-21.30 och fredagar och lördagar stängt. På Näsby fritidsgård är det i sommar öppet måndag-fredag 14-21 och söndagar 15-20.

Öppettiderna på Österäng i sommar är söndag till torsdag 15-21.30 och fredagar och lördagar stängt.

 

På Näsby fritidsgård är det i sommar öppet måndag-fredag 14-21 och söndagar 15-20.

Här hittar du ännu fler tips på gratiskul i sommar!