Melodifestivalartist till ABK:s Kulturdag

 

ABK:s Kulturdag är ett unikt arrangemang där etablerade artister, boende på Gamlegården och kulturföreningar uppträder på samma scen mitt i bostadsområdet. Parken kommer att fyllas av Världens mat, musik, dans, jazz, trollkarl, ponnyridning, hoppborgar, utställare och mycket mer.

Naturligtvis är det gratis för alla!

 

Ulrik Munther och lokala artister 
på samma scen

Till 2018 upplaga av Kulturdagen kommer bland annat melodifestivalsartisten och guldbaggenominerade Ulrik Munther, jazzgruppen BergaBlues, skickliga Trumattack och lokala kulturutövare till ABK:s Kulturdag.
- Det är precis detta som jazzen handlar om, att låta folk och kulturer mötas, detta samarbete är något alldeles unikt, säger jazzfestivalgeneralen Bronson B. Månsson.

Ulrik Munther har gått från Melodifestivalen till hyllat album och Guldbaggenominerad skådespelarinsats. I slutet av april släpptes nya ep:n “Are you alright?” och miniturnén som följde sålde i stort sett slut överallt. Låten “Before”, har nått över 4 miljoner streams, och tack vare samarbetet mellan ABK och Musik i Syd, kommer han nu till Kristianstad.

Mycket kul för barnfamiljer

Ponnyridning, hoppborgar, ansiktsmålning, åk en tur med "pokemon"-tåget Tuffingen med mycket mera. Även den populära barnartisten Mamma Måd kommer att uppträda med sång, musik, rörelser och härlig energi. I januari mottog hon Eslövs kulturpris, med motiveringen: ”Mamma Måd är en färgglad och proffsig musikalisk artist som tar barnen på allvar. Hennes texter ligger nära barnet och öppnar upp för viktiga samtal. Hon är en bra förebild som förmedlar goda värderingar om barns och vuxnas lika värde.”

Om ABK:s Kulturdag

Vad: Gratisfestival för hela familjen med musik, dans och mat från hela världen, anordnas för 15:e gången. Ett par av ABK:s fastighetsskötare tog initiativ till en festival med och för de boende, och det som började i liten skala lockar nu drygt 5'000 besökare årligen till Gamlegården.

När: 25 augusti 11.00-18.00

Var: I parken mitt på Gamlegården (skyltat från Gamlegårdens centrum där det finns gratis parkering).
Kostnad: Fritt inträde. Smakportionerna i Världens mat kostar 20 kronor – allt annat bjuder ABK på!