Nya regler för parkering

Den 1 april -2018 infördes abonnemangsparkeringar på Sommarlust och Österäng. Ett år senare, 1 april -2019 införs det nu också på Gamlegården.

Detta gäller för abonnemangsparkeringar

För att komma till rätta med problem med att boende inte har kunnat parkera på sitt område då obehöriga använt platserna inför ABK abonnemangsparkeringar. Dessa ersätter alla platser som tidigare varit gratisparkeringar.

Den 1 april -2018 infördes efterfrågade abonnemangsparkeringar på Sommarlust och Österäng. Ett år senare, 1 april -2019 införs det nu också på Gamlegården.

Detta innebär att du som hyresgäst måste hyra parkering för 50 kronor i månaden om du vill fortsätta parkera på området. Du kommer alltså inte kunna parkera på området utan ett giltigt avtal med Apcoa/Europark. På abonnemangsparkeringen finns inga fasta parkeringsplatser, utan du ställer din bil på valfri plats. Har du sedan tidigare en hyrd parkeringsplats via ABK, kan du oförändrat fortsätta parkera där.

Antalet platser är begränsat och avtal kommer tecknas löpande (från 1 februari -2019 på Gamlegården). Skulle alla abonnemangsparkeringar vara upptagna kan du ställa dig i kö. Vill du lägga till en bil kan du göra det i mån av plats (från den 1 mars på Gamlegården) då till en kostnad av 200 kronor. Även du som idag har betald bilplats på området kan, i mån av plats, teckna avtal för en andra bil (från den 1 mars på Gamlegården).

Bilen måste vara inregistrerad, skattad, får inte vara belagd med körförbud och dess totala längd och bredd måste få plats inom markerat område.

Varför införs abonnemangsparkering?

Anledningen är bland annat att motverka att parkeringsplatserna utnyttjats av andra som inte bor på området, samt att få bort ett växande problem med skrotbilar där tidigare gratisplatser gjort det svårt för ABK att komma till rätta med problemen.

När införs abonnemangsparkering?

1 april -2018 på Österäng och Sommarlust. Undantag är Sommarlustvägen 8-14 på Sommarlust. Där sker införandet 1 april -2019, samtidigt som hela Gamlegården också får Abonnemangsparkering.

Besöksparkeringar

Gäster använder uppmärkta besöksparkeringar mot en kostnad på 4 kr/timme. Betalning sker via parkeringsautomat, SMS eller Apcoas mobilapp EasyPark.

Handikapparkeringar

Med ett giltigt handikapptillstånd får du parkera max 4 timmar på anvisade platser mot en kostnad på 4 kronor/timme enligt Kristianstads kommuns parkeringstaxa för år 2018. Bor du på Österäng och är i behov av handikapparkering inom ramarna för abonnemangsparkering är du välkommen att kontakta Apcoa.


För tecknande av abonnemangsparkering, betalning och frågor som rör abonnemangsparkering kontaktar du Apcoa/Europark:

E-post: uthyrning@apcoa.se
Telefon: 08 556 306 70 (Välj tonval 1 för att komma till uthyrningen)
Telefontid: 08:00-16:30 måndag-torsdag
Chatt: https://service.apcoa.se

Vad är abonnemangs-parkering?

Hyresgäster som vill ha en plats skriver på ett avtal med det externa parkeringsbolaget, att för 50 kronor i månadshyra få möjlighet att stå på någon av abonnemangsplatserna på området, dvs de platser som tidigare var gratisparkeringar. Kostnaden för att ha en andra bil registrerad är 200 kronor.


Inget fysiskt tillstånd utfärdas, parkeringsbolaget läser av  registreringsskyltarna.

 

Apcoa/Europark ansvarar för bevakning och alla former av supportärenden samt felanmälan