Nya regler för parkering på Sommarlust och Österäng

Detta gäller för abonnemangsparkeringar

För att komma till rätta med problem med att boende inte har kunnat parkera på sitt område då obehöriga använt platserna inför ABK abonnemangsparkeringar. Dessa ersätter alla platser som tidigare varit gratisparkeringar.

Den 1 april -2018 infördes efterfrågade abonnemangsparkeringar på Sommarlust och Österäng. Det innebär att du som hyresgäst kan parkera bilen på området för 50 kr/månad (i mån av tillgång) genom avtal med Apcoa/Europark i samarbete med ABK. På abonnemangsparkeringen finns inga fasta parkeringsplatser, utan du ställer din bil på valfri plats.

Antalet platser är begränsat och avtal tecknas löpande. Skulle alla abonnemangs-parkeringar vara upptagna kan du ställa dig i kö. Har du idag en befintlig parkeringsplats som du betalar för kan du inte teckna avtal för abonnemangsparkering – däremot får du som har garageplats teckna avtal utöver denna. Din bil måste vara inregistrerad, skattad, får inte vara belagd med körförbud och dess totala längd och bredd måste få plats inom markerat område.

Varför införs abonnemangsparkering?

Anledningen är bland annat att motverka att parkeringsplatserna utnyttjats av andra som inte bor på området, samt att få bort ett växande problem med skrotbilar där tidigare gratisplatser gjort det svårt för ABK att komma till rätta med problemen.

När införs abonnemangsparkering?

1 april -2018 på Österäng och Sommarlust. Undantag är Sommarlustvägen 8-14 på Sommarlust. Där sker införandet när nyproduktionen på området är genomförd.

Besöksparkeringar

Gäster använder uppmärkta besöksparkeringar mot en kostnad på 4 kr/timme. Betalning sker via parkeringsautomat, SMS eller Apcoas mobilapp EasyPark.

Handikapparkeringar

Med ett giltigt handikapptillstånd får du parkera på anvisade platser mot en kostnad på 4 kr/timme. Med tecknat abonnemangsavtal ställer du dig på en av handikapparkeringarna som tillhör besöksparkeringen, och du behöver då inte köpa besöksparkeringsbiljett.


För tecknande av abonnemangsparkering, betalning och frågor som rör abonnemangsparkering kontaktar du Apcoa/Europark:

E-post: uthyrning@apcoa.se
Telefon: 08 556 306 70 (Välj tonval 3 för att komma till uthyrningen)
Telefontid: 08:00-16:30 måndag-torsdag
Chatt: https://service.apcoa.se

Vad är abonnemangs-parkering?

Hyresgäster som vill ha en plats skriver på ett avtal med det externa parkeringsbolaget, att för 50 kronor i månadshyra få möjlighet att stå på någon av abonnemangsplatserna på området, dvs de platser som tidigare var gratisparkeringar. Kostnaden för att ha en andra bil registrerad är 200 kronor.
Inget fysiskt tillstånd utfärdas, parkeringsbolaget läser av  registreringsskyltarna.

 

Apcoa/Europark ansvarar för bevakning och alla former av supportärenden samt felanmälan
– inte ABK.