Stort intresse för ABK på jobbmässa på Yllan

Intresset för att sommarjobba hos ABK är stort. Det fick företaget bevis för under jobbmässan på Yllan i Kristianstad i februari. Då fanns ABK på plats och kunde ta emot hundratals intresseanmälningar från ungdomar, men också äldre, som såg sig om efter en ny karriär.

– Det här är ett utmärkt sätt för oss att synas, samtidigt som vi tidigt i processen får ett ansikte på de som  söker jobb hos oss, säger ABK:s personalchef Anette Olsson.

Det är länge sedan som ABK medverkat på en jobbmässa. Anette Olsson poängterar att det är lite av ett test, att se hur man bäst når ut. Man informerar om vilka sorts jobb som finns, men också om företaget.

– Det är viktigt att förstå att den som jobbar hos oss är vårt ansikte utåt, säger Anette Olsson. Ali Al-Haidai var en av alla de som fyllde i en intresseanmälan. Han hade cv med sig och berättade om alla de erfarenheter han har från sitt yrkesliv.

– Det som nu krävs för att komma ifråga för
sommarjobb är att man följer upp med att skicka in en riktig ansökan, berättar Anette Olsson. Tiden för ansökan gick ut i början av mars.

Över 200 ansökningar

I år tar ABK också in ungefär 25 ungdomar som är under 18 år, för sommarjobb. Det är första gången. Totalt handlar det om cirka 50 sommarjobbare som ska knytas till företaget. Vanligen brukar ABK få mellan 200 och 250 ansökningar. Med tanke på intresset på jobbmässan på Yllan ser det ut som om det blir betydligt fler i år.

 ABK:s Christian Andersson berättar om vilka sommarjobb man kan söka.