Kvarteret Flaket

44 nya bostäder mitt i Åhus
44 nya bostäder mitt i Åhus
ABK byggde 44 nya bostäder mitt i Åhus, varav 32 trygghetsbostäder, och intresset var stort. Drygt två månader innan husen var inflyttningsklara var endast 3 bostäder lediga! Visningarna lockade totalt 1 800 besökare!

Virtuell rundvandring i 3D

För att du ska få en känsla för hur bostäderna ser ut inuti har vi tagit fram en realistisk rundvandring i 3D.

Gå till 360-visningen! (öppnas i nytt fönster)  


Bostäder för både yngre och äldre

I kvarteret Flaket, på Järnvägsgatan 4, erbjuder vi nya bostäder för både äldre och yngre hyresgäster. I vår Bofakta-folder (utskriven version finns på vårt huvudkontor samt på biblioteket i Åhus) finns ritningar på alla bostäder.

Det ena av de tre husen är öppet för sökande i alla åldrar, totalt 12 bostäder varav 6 st trerummare på 76 m2 och 6 st tvårummare på 67 m2.

De andra två husen hyrs ut som trygghetsboende, vilket innebär att de endast hyrs ut till hyresgäster över 70 år. Det finns totalt 32 trygghetsbostäder varav 10 st trerummare på 76 m2 och 22 st tvårummare på 67 m2. De båda husen binds samman med en gemensamhetslokal där kommunen driver verksamhet dit man som hyresgäst är välkommen för aktiviteter eller för att umgås. De boende i trygghetsbostäderna kommer att kunna äta lunch i gemensamhetslokalen sju dagar i veckan, maten hämtas från Möllebackshemmet.

De 32 trygghetsbostäderna har extra tillgänglighet, och man har tillgång till gemensamhetslokaler i huset. Gemensamhetslokalerna har man åtkomst till via loftgångarna, vilket innebär att man från alla trygghetsbostäder kan besöka lokalerna utan att behöva gå utomhus.

Burspråk och egen uteplats ökar boendekvaliteten

Gemensamt för alla 44 bostäderna är ett stort burspråk i söderläge. Med stora fönster för att få ut så mycket som möjligt av utsikten och klinkers på golvet. Burspråket är rejält tilltaget, skulle man vilja ha ett mindre matbord med stolar finns det plats till det, eller varför inte ett par riktigt sköna läsfåtöljer?

Fördelen med ett burspråk istället för att ha en inglasad balkong är att burspråket är en vinterbonad del av bostaden, vilket innebär att man kan använda det hela året om.
Alla bostäder i markplan har även en egen uteplats som man kommer åt med dörr i burspråket. Detta gäller tio av trygghetsbostäderna och fyra av de vanliga bostäderna.

Press om kvarteret Flaket

Kvarteret Flaket tar form - Kristianstadsbladet 2012-09-21

 

Bilder från bygget

 Tidsplan

Färdigställt 2013

Mitt i Åhus - nära till allt!

I kvarteret Flaket bor du på bekvämt avstånd från det mesta du behöver i Åhus, och du har mycket goda bussförbindelser in till Kristianstad.

Inom 500 meter från din bostad har du två livsmedelsbutiker, grundskola, hamnpromenaden med restauranger, bibliotek, mötesplatsen Gärdskan samt centrumhandel med klädbutiker, bank, systembolag och mycket mer.

Inom 1 500 meter har du vårdcentral, folktandvård och förskolor och inom 2 000 meter ligger både Kristianstads GK, en av Sveriges 10 bästa golfbanor enligt tidningen Svensk golf, och en av Sveriges finaste sandstränder.

Hög materialstandard

Alla bostäder har öppen planlösning och hög materialstandard. I hall, kök och badrum ligger klinkersgolv och vardagsrum och sovrum har ekparkettgolv. Entrédörr och innerdörrar är i ek, liksom golvlisterna.

I köket är alla vitvaror rostfria, och inbyggd varmluftsugn, spis med induktionshäll och diskmaskin är standard.

Badrummet är helkalklat med dusch. Det finns ingen gemensam tvättstuga i anslutning till bostadshusen. Istället är alla bostäder utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.

Individuell vattenmätning gör att du bara betalar för den mängd vatten som du själv förbrukar, vilket gör att du själv kan påverka dina boendekostnader.

Tillhörande bostadsförråd är placerat inne i bostaden.

På entrésidan har husen inglasade loftgångar på varje våning och hiss finns i entréplan för hyresgäster på andra och tredje våningen. Husen är utrustade med porttelefon och skalskydd och har automatiska dörröppnare i entréerna.

 


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek