Mitt i centrum görs plats för nya Folktandvården

Det är roligt att Folktandvården flyttar in till centrala Kristianstad, det är bra för hela stadskärnan säger ABK:s vd Henrik Strand och Karl-Henrik Persson som är chef för kommersiella lokaler.

 – På Östra Boulevarden 34, mitt emot  Galleria Boulevard får vi ett mycket centralt och bra läge. Inte minst för våra patienter, men det blir också lättare för vår personal att ta sig till jobbet tack vare närheten till tåg och buss, säger klinikchef Mats Arvidsson.

Arbetet med ombyggnaden av lokalerna, som tidigare hyrdes av Transportstyrelsen, startade kring midsommar då innerväggar revs ned och massor av små rum förvandlades till ett stort.

Kristianstadsföretaget Thage har totalentreprenad på bygget som beräknas pågå över vintern. Under våren 2018 flyttar sedan Folktandvården in i nya fräscha lokaler, ovanpå butiken Hemmakväll i kvarteret Jepp Buck.

Sammanlagt blir det 33 mottagningsrum där  ett 80-tal allmäntandläkare, specialisttand läkare, tandsköterskor, ortodontiassistenter, tandhygienister, sterilbiträden och receptionister ska arbeta. Dessutom blir det på nedre plan ett särskilt rum för barn och allmänpreventiv rådgivning, som heter Tandborsten.

– En stor fördel för oss är att vi får en integrerad klinik och allting samlat, säger Mats Arvidsson

ABK:s projektledare Jim Westdahl berättar att det är speciellt att göra om tidigare kontorsutrymmen till mottagningsrum för tandläkare. Det krävs att alla rum får vatten och avlopp och elektri citet till tandläkarnas olika verktyg. Projekteringen ska vara klar nu i september. I mars är det tänkt att slutbesiktning kan göras och när den är klar flyttar Folktandvården från Tandvårdshuset i Björket in i centrum.