Diktaren, Österäng

48 hyreslägenheter med inglasad balkong och uteplats i markplan på Österäng. Med bara två kilometer till centrum och grönområden med rekreationsmöjligheter runt husknuten är detta ett hem att trivas i. Inflyttning oktober 2018.

48 hyreslägenheter med inglasad balkong och uteplats i markplan på Österäng.
Med bara två kilometer till centrum och grönområden med rekreationsmöjligheter runt husknuten är detta ett hem att trivas i. Inflyttning oktober 2018.

Med infart från Gustaf Hellströms väg står Diktaren med sina tre hus och 48 lägenheter. På gården mellan husen finns gemensamma platser att umgås på. Här har du till exempel tillgång till gemensam grillplats och flera fikabord.

På gården finns också cykelställ, god belysning och separata byggnader med förråd – ett till varje lägenhet. Lägenheterna i markplan har, utöver inglasad balkong, också egen uteplats.

I anslutning till husen finns 56 vanliga parkeringsplatser, tre parkeringsplatser för rörelsenedsatta samt två platser för motorcykel. Alla de tre husen har hiss i entréplan.

Tack vare ett noggrant materialval och ett genuint planeringsarbete erbjuder Diktaren lägenheter av hög kvalitet. Planlösningen och de genomgående ljusa materialvalen ger samtliga lägenheter en öppen och harmonisk känsla. I största möjliga mån är materialen naturliga och klassiska och väggarna är målade i vitt. I anslutning till vardagsrummet finns en möblerbar inglasad balkong där du kan njuta av den lummiga grönskan som genomsyrar Österäng.

Köket är modernt utrustat med diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys samt bänkskivor i tåligt laminat. Köksinredningen går i vitt och ramas in av ljust träfärgade bänkskivor och köksstommar. Dessa detaljer matchar ekgolvet i övriga rum och binder samman köket och vardagsrummet på ett naturligt sätt. I köket ligger praktisk grå klinkers. Handtagen är stilrena och gjorda av matt metall.

Badrummen, som är helkaklade och har klinkersgolv, inhyser både tvättmaskin och torktumlare. Här finns också väggskåp med goda förvaringsmöjligheter. Tvättmaskinen har låg vattenförbrukning och hög energieffektivitet. Den elektriska handdukstorken som gör dina handdukar härligt varma är pricken över i:et.

I varje lägenhet finns stora garderober med skjutdörrar som ger gott om plats för kläder och övrig förvaring.

På gröna sköna Österäng har du nära till allt du behöver. På området finns skolor, förskolor, butiker, kyrka, lekplatser och härliga parker och innergårdar. Med enbart 2 kilometer till centrum tar du dig snabbt in med cykel eller buss.

För den aktive finns idrottsplats, bågskytte, spontanidrottsplats och motionsspår i anslutning till området. På den plats där husen byggs fanns tidigare en pulkapacke. Denna finns kvar, men har flyttats närmare den intilliggande lekplatsen. 

Precis som stora delar av Kristianstad ligger även Österäng på Nosabysjöns botten. Sjön torrlades på 1860-talet och därefter – i mitten av 1970-talet
uppfördes bostadsområdet Österäng.

25 år efter uppförandet var vissa av husen i ett sådant skick att en omfattande ombyggnad behövdes. 2015, efter många års renoverande, stod husen på området klara. Då hade bland annat loftgångshusen genomgått en betydande förnyelse.

 

I ett antal av våra nya byggprojekt byggs bostäderna med samma planlösningar. Det innebär att vi kommer att presentera samma bilder, planritningar och 3D-rundvisningar på de olika projekten.

Planritningar

2 RoK 60m² 3 RoK 72m²

3D-rundvandring 3 RoK

(helskärm)

(inredning och detaljer kan skilja sig från det faktiska utförandet)

3D-rundvandring 2 RoK

(helskärm)

(inredning och detaljer kan skilja sig från det faktiska utförandet)

Hitta hit

Tidsplan
Färdigställt Hösten 2018

Lägenheterna

2 ROK  60 m² 18 st  7 095:-
3 ROK  72 m² 18 st  8 203:-
2 ROK  60 m² 6 st*  7 280:-
3 ROK  72 m² 6 st*  8 394:-

* Inglasad balkong och uteplats

Bofakta

Klicka på bilden för att öppna bofaktafoldern i webbläsaren.

 


 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek
 • Visa full storlek