Ny aktivitetsplats invigdes

Barnen strålade ikapp med solen när ABK kunde inviga den nya aktivitetsplatsen i Gamlegårdsparken.

Aktivitetsplatsen är en del av ABK:s långsiktiga arbete med att utveckla Gamlegården, som också inbegriper bland annat badet, stort belysningsprojekt, statliga konstprojekt och solenergi.

2018 sökte ABK och beviljades ett stöd från Boverket med 3 500 000 kronor, för projektet Ta plats på Gamlegården. Syftet med projektet var att öka integrationen och förståelsen mellan människor. 

Och under måndagen kunde alltså aktivitetsplatsen invigas av bland annat Christer Nilsson, styrelseordförande ABK och Henrik Strand, vd ABK.

Solen sken över den färgglada lekplatsen och massor av barn åkte rutschkana, linbana, hoppade studsmatta och inte minst njöt av glassen som de bjöds på.

- Det har blivit så fint alltihopa, men roligast är ändå rutschkanan säger Nour Ghabari som var en av flickorna som fick vara med och klippa bandet.

- Genom att skapa en helt unik aktivitetsplats som även kan locka familjer, barn och ungdomar utanför området att besöka aktivitetsplatsen. Det blir en möjlighet till att öka integrationen, men också att yngre och äldre ska kunna mötas säger Christer Nilsson.

Framtagningen och utformningen av lekplatsen har gjorts utifrån engagerade hyresgästers önskemål och synpunkter.

Den nya aktivitetsplatsen ligger mitt inne i Gamlegårdsparken och är lättast att nå från parkeringen vid Gamlegårds centrum.