Nya områdeschefer på plats

Under hösten har det varit vaktavlösning på två av ABK:s samverkansområden. På SO21 (Sommarlust, Näsby, Färlöv, Önnestad) lämnade Rickard Rejnefelt över till Mattias Olausson och på SO22 (Gamlegården) tog Fredrik Andersson tog över efter Mikael Olsson.

Rickard går och Mattias kommer
– ny områdeschef på plats!

Under en dryg månad gick de tillsammans, delade erfarenheter och kunskaper, för att ge den nye chefen en bra start på jobbet.
– Det här är ett skiftande arbete där ingen dag är den andra lik. Det händer alltid något nytt att ta tag i, berättar Rickard Rejnefelt, som under åren lärt känna området som sin egen ficka. För hans del blev det pension i månadsskiftet oktober/november.
Mattias Olausson, som nu är ny samverkansområdeschef, har arbetat som förman för ett arbetslag som sysslat med isoleringsplåtslagning på ett oljefält i Nordsjön. Han ser fram emot en arbetsplats som inte gungar och där man inte måste sätta sig i livbåten med jämna mellanrum.
– Jag har fått mycket stöd här på ABK och redan förstått att jag har jättebra arbetskamrater, så det ska nog gå bra.
Själva arbetsuppgifterna är likartade. Det handlar om budget och ekonomi, faktureringar, personalansvar inklusive lönesättning, och daglig arbetsledning för skötsel- och fastighetsansvariga, besiktningar.
Arbetstider och lön blir lite annorlunda hos ABK jämfört med på oljeplattformen dock. Ute i Nordsjön jobbade han två veckor i sträck
– Från kl 6 på morgonen till kl 23 på kvällen. Sen var han ledig fyra
veckor.
– Pengar är inte allt. Viktigt för mig är att kunna finnas hemma och
vara pappa på ett normalt sätt nu, säger han och nämner fru och fyra grabbar.
Han har många spännande historier från Nordsjön, när stormarna piskade plattformen och vågorna slog höga. Som mest blåste det 60 meter per sekund och då skakade sängen rejält.
Rikard Rejnefelt, som blir pensionär kommer att sakna gemenskapen och arbetskamraterna på ABK, men är inte den som bara rullar tummarna när fritiden blir heltidssysselsättning.
– Nä, jag ska renovera en VW 1303 som vi ska tävla med när den är klar, berättar han, och visar bilder på en annan ögonsten, en äppelgrön VW-bubbla
från 1973. När våren kommer blir det mountainbike igen för Rickard. Då är förhoppningsvis nyckelbenet och lungan läkta efter höstens cykelvurpa i Bockeboda. Så kan också ett pensionärsliv vara.

Och Fredrik tar över efter Mikael

Även samverkansområdet på Gamlegården, SO22 fick en ny chef när Fredrik Andersson tog över efter Mikael Olsson, som i många år jobbat på Gamlegården.
Mikael går nu vidare till ett jobb som systemadministratör på ABK, och ska jobba med IT-frågor, knutna till fastighetssystemet.
– Det är ett stort intresse, och nästa utmaning för mig, säger han. Mikael Olsson är en välkänd profil på Gamlegården där han jobbat en stor del av sin tid inom ABK, vilket är mer än tjugo år.
– Det har varit roligt, och en stor andel av det är naturligtvis arbetskamraterna, säger han.
Fredrik Andersson heter den nye chefen, som får ansvar för nio anställda. Han har sedan i somras arbetat som fastighetsansvarig och lärt sig hur ABK fungerar.
– Det här är jätteinspirerande. Gamlegården är ett område i ständig utveckling, där det hela tiden händer nya saker. Det trivs jag med, säger
han.
Att bli chef med budget- och personalansvar känner han sig trygg i. Innan han började på ABK som fastighetsansvarig på just Gamlegården drev han ett eget företag.
– Det här jobbet påminner mycket om att vara företagare, säger han.