Autogiro

- Betalningen av hyran sköter sig själv, säger Marie Johnfors på hyresavdelningen
- Betalningen av hyran sköter sig själv, säger Marie Johnfors på hyresavdelningen

 

Betala hyran via autogiro - enkelt, bekvämt och säkert

Autogiro är ett bekvämt sätt att betala hyran utan att behöva bevaka förfallodagar och köa på post eller bank. Du kan lita på att din hyra alltid betalas i tid - även när du är bortrest. Autogiro kan användas av dig som har pengar på bankbokslöst konto till exempel banklön eller personkonto. Autogiro är en service som inte kostar dig något extra. Det enda villkoret är att du måste se till att det finns pengar på ditt konto när betalningen ska göras.

Så fungerar Autogiro

Hur ansluter du dig till Autogiro?

Fyll i medgivandeblanketten, skriv under och lämna eller skicka in den till ABK - Hyresavdelningen. Du behöver inte kontakta din bank. Det sköter vi. Du får därefter en bekräftelse från din bank. Om du vill betala med Autogiro kan du också göra anmälan via din Internetbank.

Vad kostar Autogiro?

Det är en kostnadsfri service att betala via Autogiro. Vem kan teckna sig för Autogiro? Vanligtvis är det kontraktsinnehavaren som tecknar Autogiro, men det kan även vara någon annan som står för betalningen av hyran. Både den person som betalar hyran (det vill säga kontoinnehavaren) och kontraktsinnehavaren skall i så fall underteckna medgivandeblanketten.

Hur vet du vilket belopp som kommer att dras från kontot?

På hyresbeskedet som du får hem varje månad ser du vilket belopp som kommer att överföras från ditt konto till ABK. Din bank skickar dig också kontoutdrag där summan framgår liksom även datum när överföringen gjordes.

Hur vet du när hyran börjar betalas via Autogiro?

När du är ansluten till Autogiro kommer din hyresavi att innehålla texten "makulerad" längst ner där annars hyresbeloppet står. När dras pengarna från bankkontot? Förfallodagen för hyran är alltid den sista bankdagen i månaden och det är då som pengarna dras från ditt konto.

Hur gör du om du vill sluta betala via Autogiro?

Om du vill sluta betala hyran via Autogiro meddelar du det skriftligt till din bank senast två veckor före nästa förfallodag. Kontakta gärna hyresavdelningen om du har några frågor på telefon 044 - 780 32 00 (vxl) eller e-post.

Skriv ut medgivandeblanketten här

Skriv ut den dubbelsidigt och skicka in  till:

ABK
Hyresenheten
Box 90
291 21 Kristianstad