Succé för Österängsfestivalen på ny plats

Rena cirkuskonsterna inledde Österängsfestivalen, en av de allra första härliga sommardagarna i mitten av maj. Det var trolleri och akrobatik på den lilla scenen.

 Festivalen hölls i år på en ny plats, alldeles bakom Nettobutiken och framför BoServicekontoret. Det var lite mysigare, lite mindre vind och mycket mer besökare.
– Det här var ett utmärkt byte av plats, tyckte både ABK:s vd, Henrik Strand, och styrelseordförande, Sven-Erik Bergkvist, som troget besöker festivalen varje år och gläds åt folkfesten.

Längst kö var det som vanligt till ponnyridningen och Jumbo, Donna, Revill och Fizzy, som hästarna från Kristianstads Ridklubb hette, fick arbeta hårt hela dagen.
Också fotbollsmålet samlade stora skaror av Zlataninspirerade pojkar och flickor som försökte skruva in bollen i 10-poängshörnen.

Som vanligt var det kaffekalas och korvgrillning i skuggan av ett partytält och massor av andra aktiviteter. Tipspromenaden hade tema på brandsäkerhet och många tog sig runt i området och svarade på frågorna.

Ukulelens vänner bjöd på medryckande musik från scenen och prat och diskussioner om allt mellan himmel och jord surrade bland festivaldeltagarna.

Flera organisationer fanns på plats. Att titta in i polisbilen, eller någon av ABK:s traktorer är alltid populärt. Hos Civilförsvaret kunde man få blodtrycket kollat, fairtrade och försäkringsbolag informerade och några politiska partier tog tillfället i akt att prata med sina väljare.