ABK:s Kulturdag

5 000 besökare besöker årligen ABK:s Kulturdag
5 000 besökare besöker årligen ABK:s Kulturdag
Den 7:e september är det återigen dags för ABK:s uppskattade kulturdag med underhållning och upplevelser för både barn och vuxna! Och allt är gratis!

ABK:s Kulturdag är ett unikt arrangemang där etablerade artister, boende på Gamlegården och kulturföreningar uppträder på samma scen mitt i bostadsområdet. Lördagen den 7 september fylls parken av Världens mat, musik, dans, jazz, ponnyridning, hoppborgar, utställare och mycket mer.

Naturligtvis är ABK:s Kulturdag gratis för alla! 

Kända och lokala artister
på samma scen

Även i år samarbetar ABK med Kristianstad jazzfestival och målet är att skapa en härlig mix av etablerade artister och lokala kulturutövare på scen.
- Det är precis detta som jazzen handlar om, att låta folk och kulturer mötas, detta samarbete är något alldeles unikt, säger jazzfestivalgeneralen Bronson B. Månsson.

Thomas Di Leva i Gamlegårdsparken

Artisten Thomas Di Leva har med låtar som ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra” och hundratals Tv-framträdande blivit en självklarhet i allas våra hjärtan.  Han är ständigt i rörelse och just nu aktuell med showen och hyllningen till David Bowie. Det är med stor glädje och förväntan vi presenterar Thomas Di Levas hänförande sång och legendariska artisteri på scenen i Gamlegårdsparken.

Caroline Wennergren

Jazzmusikern och buktalaren Caroline Wennergren kom tvåa i Sikta mot stjärnorna 2002 men det var först 2015 som hon slog i med bossa novalåten 
"A Different Kind of Love". Sedan dess har hon medverkat i många stora shower. Caroline roar unga som gamla med unika föreställningar med en blandning av musik, skratt och Leroy Armstrong -
buktalardockan.


Pidde P

Pidde P slog igenom för svenska folket med sin låt ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” som blev ett soundtrack till de svenska framgångarna i fotbolls-VM 2018. Petter Hedwall, som är hans riktiga namn, åker just nu land och rike runt för att få skolbarn att röra på sig mer. På ABK:s Kulturdag uppträder han bland annat med nya låten ”Kickar du så flippar jag”.

Mamma Måd

Även den populära barnartisten Mamma Måd uppträdder med sång, musik, rörelser och texter som ligger nära barnet och öppnar upp för viktiga samtal. En bra förebild!

Mycket kul för barnfamiljer

Ponnyridning, hoppborgar, ansiktsmålning och musik och dans är bara några av aktiviteterna som barn och ungdomar kan ta del av denna dag. 

Världens mat

Insprängt i programmet med musik och dans fanns som varje år det stora mattältet - Världens Mat – där besökarna kunde köpa smakportioner á 30 kronor med mat och bakelser från hela världen. De 30-tal boende och föreningar från Gamlegården lagar och säljer mat som de är mycket stolta över.

 

Kort om ABK:s Kulturdag 2019

Vad: Gratisfestival för hela familjen med musik, dans och mat från hela världen. Ett par av ABK:s fastighetsskötare tog initiativ till en festival med och för de boende, och det som började i liten skala lockar nu drygt 5'000 besökare årligen till Gamlegården.

När: 7 september 11.00-18.00 2019

Var: I parken mitt på Gamlegården (skyltat från Gamlegårdens centrum där det finns gratis parkering).
Kostnad: Fritt inträde. Smakportionerna i Världens mat kostar 30 kronor – allt annat bjuder ABK på!

 

Vinn presentkort! 

Passa på att tävla med ABK om ett Presentkort Kristianstad laddat med 400 kronor (gäller i mer än 80 butiker i Kristianstad).

Tävlingstalong och pennor hämtas och lämnas i ABK-tältet. Sista inlämning är kl 16:30.

Prisutdelning 17:00 på scenen.

Scenprogram 2019

 

Presenteras senare i sommar

- håll utkik!


Utställare på ABK:s Kulturdag 2018:


- ABF                                       
- Urbana hembygdsföreningen
- Biblioteket på Gamlegården
- Hjärtebackens mötesplats
- Näsby fritidsgård 
- Agenda 21, Kristianstad Kommun
- Kristianstad FN-förening
- Skånes horn av Afrika
- Kreativa platser
- Blue Bird Jazz club
- Musik i Syd
- Polisen
- Kristianstad Ridklubb
- Valsamordnare, Kristianstads Kommun
- C4 Energi
- Socialdemokraterna
- Pingstkyrkan
- Furuboda Folkhögskola 
- Sparbanken Skåne
- Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad
- Eduktus
- Familjeservice 
- Kommunistiska partiet
- PAN Kristianstad - "HittaUt"
- IFK Kristianstad
- Svenska kyrkan
- Renhållningen Kristianstad
- Skånetrafiken
- Palestinska föreningen
- Räddningstjänsten