Nyhetsarkiv

2019-04-17 Den 4 maj är det dags för den efterlängtade Österängsfestivalen

Österängsfestivalen är viktig ur många aspekter. Det är ett sätt att öka gemenskapen och tryggheten på området. Det blir ett naturligt och lätt sätt för många hyresgäster att träffas och umgås, att lära känna varandra. Även folk utanför Österäng dras till festplatsen.

2019-04-11 Stor satsning på lekplatser

Sedan två år tillbaka håller ABK på med en kartläggning och upprustning av alla lekplatser som finns bland bostäderna och som sköts av ABK.

2019-04-04 Från down under till högst upp

Efter ett år i en skåpbil på luffen i Nya Zealand var det nästan julafton för Genja Nordström och Kris Farrell då de fick chansen att titta in i sin nya bostad på åttonde våningen på Sommarlustvägen i början av april.

2019-03-14 Varning för bedragare som vill boka tid för att rengöra fläkt och luftintag

ABK har fått information om att ett antal av våra hyresgäster blivit uppringda av bedragare som vill boka tid för att rengöra fläkt och luftintag samt någon som fått besök för att kontrollera deras elmätare

2019-02-28 300-400 nya bostäder planeras på Östermalms Park

Arkitekttävlingen avgjord: Det blev Liljewall Arkitekter som vann utformandet av Östermalms Park som ABK utlyst och där bland annat kändisarkitekten Gert Wingårdh ingick i juryn.

2019-02-08 Ett helt liv i samma lägenhet

När Rolf Thell flyttade in i sin nybyggda trea på Hemvärnsvägen i Norra Åsum i slutet av sextiotalet var han 27 år. Fem decennier senare har lägenheten klarat av att hyra livets olika faser, bland annat med tre barn. - Jag har trivts så bra, och då har det inte funnits någon anledning att flytta.

2019-01-28 Etappförmedling ökar valfriheten

I samband med nyproduktion av bostäder har ABK sedan en tid tillbaka tillämpat så kallad etappförmedling. Något som har uppskattats av hyresgästerna. På bilden Jeanette Wilson och Katarina Bontin, uthyrningen.

2019-01-08 Nu planeras det för laddstolpar

Miljötänket har alltid varit betydelsefullt hos ABK och inte minst nu i klimatorons tider är det viktigt för företaget att arbeta för en bättre gemensam miljö.

2018-12-10 Hyresförhandlingarna är klara

Hyresförhandlingarna mellan AB Kristianstadsbyggen och Hyresgästföreningen är nu avslutade

2018-12-03 Två jubilarer satsar vidare på stadskärnan i ABK:s lokaler

25 år för Klipp & kryll och 20 år för Konditori Fantasi. Makarna Ulrica och Magnus Darin jubilerar på vart sitt håll i sina ABK-lokaler i centrala Kristianstad. De är övertygade om en framtid för handelsstaden. - Ja, vi tror absolut på stadskärnan! säger Ulrica och Magnus.

2018-11-22 ABK antar nationell klimatutmaning

Kristianstadsbyggen ska bli fossilfria och minska energiförbrukning med 30% i nationell utmaning

2018-11-06 ABK-are är kulturkompisar

Fyra av Kristianstads kulturkompisar som hoppas på gemensam kulturhöst. Från vänster: Ibrahim Awad, Alas Alsouki, Emma Sandén och Lovisa Gentz.

2018-09-03 Grannarna firade fyrtio år på Karlfeldt

ABK:s vd Henrik Strand uttryckte respekt för att så många bodde kvar i sina bostäder efter fyrtio år. Trivseln är viktig för ABK.