Nyhetsarkiv

2019-02-08 Ett helt liv i samma lägenhet

När Rolf Thell flyttade in i sin nybyggda trea på Hemvärnsvägen i Norra Åsum i slutet av sextiotalet var han 27 år. Fem decennier senare har lägenheten klarat av att hyra livets olika faser, bland annat med tre barn. - Jag har trivts så bra, och då har det inte funnits någon anledning att flytta.

2019-02-04 Uppgradering av elektroniskt nyckelsystem 8/2

Det innebär att ABK från och med torsdag den 7:e på eftermiddagen inte kommer att kunna göra nya taggar, ändra behörigheter och eventuellt kan WEB-bokningen ha störningar (så som bokning av tvättstuga).

2019-01-28 Etappförmedling ökar valfriheten

I samband med nyproduktion av bostäder har ABK sedan en tid tillbaka tillämpat så kallad etappförmedling. Något som har uppskattats av hyresgästerna. På bilden Jeanette Wilson och Katarina Bontin, uthyrningen.

2019-01-08 Nu planeras det för laddstolpar

Miljötänket har alltid varit betydelsefullt hos ABK och inte minst nu i klimatorons tider är det viktigt för företaget att arbeta för en bättre gemensam miljö.

2018-12-10 Hyresförhandlingarna är klara

Hyresförhandlingarna mellan AB Kristianstadsbyggen och Hyresgästföreningen är nu avslutade

2018-12-03 Två jubilarer satsar vidare på stadskärnan i ABK:s lokaler

25 år för Klipp & kryll och 20 år för Konditori Fantasi. Makarna Ulrica och Magnus Darin jubilerar på vart sitt håll i sina ABK-lokaler i centrala Kristianstad. De är övertygade om en framtid för handelsstaden. - Ja, vi tror absolut på stadskärnan! säger Ulrica och Magnus.

2018-11-22 ABK antar nationell klimatutmaning

Kristianstadsbyggen ska bli fossilfria och minska energiförbrukning med 30% i nationell utmaning

2018-11-06 ABK-are är kulturkompisar

Fyra av Kristianstads kulturkompisar som hoppas på gemensam kulturhöst. Från vänster: Ibrahim Awad, Alas Alsouki, Emma Sandén och Lovisa Gentz.

2018-09-24 Nu är Folktandvården på plats i centrum

För bara någon vecka sedan slog Folktandvården i Kristianstad upp dörrarna för sin nya klinik. Mitt i city, i ABK-lokaler på Östra Boulevarden 34, i kvarteret Jepp Buck, har nu öppnats en toppmodern tandvårdsklinik.

2018-09-06 "Alla är lika nyinflyttade"

I början av juni flyttade hyresgästerna in i sina lägenheter i de nya husen på Finlandsgatan. Vi träffade Charlotte Wigermo i hennes nya hem på åttonde våningen för att prata om hur det är att flytta in i en helt nybyggd lägenhet, grannsämja och fågelskådning bland trädtopparna.

2018-09-03 Grannarna firade fyrtio år på Karlfeldt

ABK:s vd Henrik Strand uttryckte respekt för att så många bodde kvar i sina bostäder efter fyrtio år. Trivseln är viktig för ABK.