Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Ett mindre antal myror på ett golv

Skadedjur

Skadedjur och annan ohyra är mer vanligt förekommande i våra hem än vi tror. De kan till exempel följa med oss hem när vi reser eller ligga kvar i den där fina soffan du fyndade på loppisen.

Anticimex sanerar när det finns skadedjur. Hur saneringen går till beror på vilket skadedjur du har problem med. Ibland krävs det flera saneringar. Det är väldigt viktigt att anmäla misstanke om skadedjur så snart som möjligt eftersom de kan sprida sig och orsaka besvär i fler lägenheter.

Vi på ABK står för alla kostnader för själva saneringen, du som hyresgäst behöver inte betala något för den.

Om du upptäcker eller misstänker några skadedjur i din bostad är det viktigt att du omedelbart felanmäler till ABK via Mina sidor eller på telefon 044-780 68 00, så att åtgärder kan sättas in innan skadedjuren hinner sprida sig.

Kackerlackor

Städa noga bakom kyl och frys – där kan kackerlackor trivas! Det är därför viktigt att hålla rent och torrt i din lägenhet. Du kan själv förebygga uppkomsten av skadedjur genom att till exempel hålla diskhon ren från smutsig disk och alltid torka golvet efter du duschat.

Ladda ner foldern - Sanering av kackerlackor och faraomyror

Vägglöss

På senare år har problemen med vägglöss ökat på grund av vårt flitiga resande. Vanligast är att man finner lössen i sängkonstruktionen, madrasser eller i stoppade möbler. Lusen håller sig gömd under dagen och kommer ut på nätterna för att suga blod. Om du drabbats av vägglöss hittar du troligen merparten av dem i närheten av sängen. Vanligast finner man lössen i håligheter i sängkonstruktionen, madrasser samt sängkläder och överkast. Pålitliga tecken för att upptäcka vägglöss är mörka fläckar av spillning.

Du kan få med dig vägglöss hem om du köper begagnade möbler. Kontrollera därför begagnade möbler noga. Möbler eller andra föremål som du vet eller har anledning att misstänka är angripna av skadedjur får absolut inte tas in i bostaden. Undvik att sprida skadedjur till dina grannar genom att inte ställa angripna möbler i förråd eller grovsoprum.

Ladda ner foldern - Sanering av vägglöss

Identifiera skadedjur

På Anticimex webbplats kan du på ett enkelt sätt identifiera ett skadedjur.

Klicka här för att få hjälp att identifiera ett skadedjur Länk till annan webbplats.