Lägenhetens fönster går från golv till tak för att underlätta utsikt och ljusinsläpp.

I alla lägenheter möts du av dagsljus direkt när du kommer in i den rymliga hallen.

För att underlätta de boendes förvaringsbehov har alla lägenheter klädkammare, utöver förråd i entréplanet.

I kök, badrum och hall ligger klinkers, i alla andra rum har man ekparkettgolv. Lägenheten värms upp med golvvärme i alla rum.

De stora inglasade balkongerna har utsikt åt tre väderstreck.

Planritning 3:a 79 kvm Klicka här

Planritning 2:a 66 kvm Klicka här

Planritning 2:a 66 kvm Klicka här

Planritning 3:a 75 kvm Klicka här

side

Fasaden i ljusgul tegel harmonierar både med stadens äldre bebyggelse och med Tivoliparkens grönska.

Huset är symmetriskt vilket gör att byggnaden inte får någon fram- eller baksida. Huset blir åtta våningar högt med fyra lägenheter per våningsplan.

För att få huset att passa in i centrum följer utformningen av fönstren den renässansstil som präglar Kristianstads äldre bebyggelse – med en smal och hög form i kombination med spröjs.

Alla lägenheter har inglasade balkonger på 9 m2 med utsikt över Helge å.

side
ABK flygbild

Skulle du av någon anledning vilja resa från Kristianstad kan du ta tåget från Centralstationen på andra sidan parken.

Då vattenflödet i Helge å brukar vara för strömt för att bada i är det bättre att stilla badsuget i Tivolibadet, där du både hittar bassäng med hopptorn och stor vattenrutschkana, motionsbassäng, bubbelpool och bastu/spaavdelning.

Från gångbron över Helge å når du nybyggda Naturrum, en av Kristianstads mest uppmärksammade byggnader. Därifrån kan du fortsätta på vandringsleder ut i det unika biosfärsområdet Kristianstad Vattenrike.

Tivoliparken är Kristianstads gröna hjärta - med både parkytor med blomprakt och stora gräsytor för motion och avkoppling. Centralt beläget i parken finns kulturminnesmärkta Fornstugan och en av kommunens mest välbesökta lekplatser.

Mitt i Tivoliparken ligger en av Sveriges äldsta teatrar som fortfarande är i bruk. Kristianstads Teater är byggd i jugendbarockstil och invigdes 1906.

Helge å rinner genom Vattenriket, förbi Kristianstad och når havet via Hammarsjön och Åhus. Ån är ypperlig för fiske, bland annat längs hela Tivoliparken och utanför Nya Finlandshuset.

Det första av Nya Finlandshusen som byggs, nere vid Helge å, beräknas ha inflyttning under våren 2013.

Etapp två och tre av Nya Finlandshusen planeras att byggas vid Västra Boulevarden och Tivoliparken.

Lilla torg ligger mitt i handelsstaden Kristianstad. På en liten yta motsvarande den ursprungliga fästningsstaden finner du mängder av butiker och matställen. Hit går du på bara ett par minuter från Nya Finlandshusen.

Några minuters promenad från huset ligger Kristianstad arena - en modern multiarena som i första hand används till vardagsidrott för föreningar och skolor. Här kan du också gå på arrangemang inom musik, idrott och kultur eller äta gott på någon av restaurangerna.