Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Drönarfoto över megaloppisen i Gamlegårdsparken 2023

Över förväntan: Megaloppis lockade många entusiastiska deltagare

Med över 120 entusiastiska säljare anmälda och många shoppingsugna besökare, blev det en dag fylld med glädje och gemenskap.

- Det blev faktiskt ännu bättre än förväntat. Visst hade vi hoppats på många säljare och besökare men vi trodde nog inte det skulle bli så här många, vi satte stopp på 120 säljare och ett tag hade vi till och med en väntlista för säljare, säger projektledaren Helena Lundahl, ABK.

Både nya bekantskaper och lite förtjänst

Ulrika och Bella Gulin och Sweeta Abdulqudus var några av säljarna på loppisen. Ulrika och Bella hade främst kläder med sig medan Sweeta hade både kläder och prylar med sig.

- Det här var en jättebra idé och har varit jättetrevligt att sälja, säger Ulrika Gulin som hade med sig dottern Bella. Jag är nöjd med försäljningen och det är alltid skönt att få lite för det man tidigare har köpt. Och så har jag även blivit bjuden på fika av min bordsgranne här bredvid.

Bredvid Ulrika står Sweeta som inte har så mycket kvar att sälja. - Jag har sålt mycket och är glad att min kollega från Nosabyskolan tipsade mig om denna loppis. Sen är det extra trevligt när man lär känna nya människor som med Ulrika här.

Ingrid Oredsson hade tagit sig från Åhus för att stå och sälja och passade på att hinna med det innan hon började kvällsjobbet i Åhus.

-Jag har inte fått in så mycket men när det är gratis att stå och sälja så gör det inte så mycket. Sen är det skönt när det är på så nära håll. Tidigare har jag hängt med en väninna till Lund för att stå på loppis, säger Ingrid.

Även fikan och maten blev succé

Som besökare kunde man förutom att fynda även passa på att äta något. House of Beatrice sålde sin omtyckta falafel och fika, och KDFF sålde korv. Båda var så populära att det sålde slut.

Loppisen är ett samverkansprojekt genom Stadsutveckling Näsby där ABK, Renhållningen, Näsby villaförening och Hyresgästföreningen medverkar. Bakom kulisserna jobbade även ett fantastiskt gäng ungdomar från Youngstival som gjorde ett strålande jobb.

Så tack, alla säljare och besökare, för att ni gjorde vår Megaloppis så otroligt speciell. Hoppas vi ses igen!