Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Katarina på Dammlyckan

”Magiskt” att flytta in på Dammlyckan

I en av de två fyrorna med etage bor Katarina Palmé och Christian Steen. Båda två är uppvuxna i Åhus och längtade därför tillbaka dit efter ett antal år boendes i Kristianstad. Dottern Emma har följt med i flytten medan Elin flyttat ut för att spela handboll i Ystad. Familjens två katter Izzy och Svea är också de nya hyresgäster på Dammlyckan.

-Vi flyttade in den 6 augusti, då fick vi låna vagn och det stod en container på gården där vi kunde slänga vårt skräp, det var magiskt, säger Christian. Som också berättar att det har varit, och fortfarande, är en process att banta ner bohaget från hus, till en stor lägenhet, till detta lite mer kompakta boendet.

Men storleken till trots så trivs familjen väldigt bra på sina 94 kvadrat

- Allt är så fräsch, det luktar gott, lägenheten är väldigt ljus och det känns så fritt! Vi har både balkong och takterrass som vi älskar. Där har vi suttit jättemycket, särskilt på kvällarna när solen går ner i väster. Då blir det ett fantastiskt ljus in i vardagsrummet också, säger Katarina.

Familjens katter uppskattar också ljusinsläppet och sitter gärna på köksbordet eller vid någon av lägenhetens två glasdörrar och kikar ut på förbipasserande.

-Vi kan sitta på takterrassen och höra hur förbipasserande samtalar om hur fina husen på Dammlyckan har blivit. Jag har inte hört en enda dålig kommentar utan alla snarare jättepositiva, säger Christian.

Nära till allt

Katarina och Christian hade turen att få sitt förstahandsval av lägenhet i etappförmedlingen. Alla lägenheter i nyproduktion hyrs ut i så kallad etapp där man har möjlighet att rangordna sina val. De valde lägenheten för att de behövde rum till båda sina döttrar och för att lägenheten har sol hela dagen. Och för takterrassen såklart.

-Vad vi inte tänkte på då var det fantastiska läget mitt i byn. Vi har nära till allt här, och ändå är det så lugnt på området. En väldigt stor bonus.