Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Personalen på Grisen & draken.

Upplev Grisen & Drakens unika kök - nu har de öppnat i Kristianstad

Äntligen öppnar Grisen & Draken i en av ABK:s lokaler på Östra Boulevarden i Kristianstad. Till en början med är det kvällar och helger de kommer ha öppet men så fort de har möjlighet så kommer de också ha öppet för luncher.

De fyra ägarna Emil Israelsson, Hampus Börjesson, Oskar Stråhle och Nicolas Melero börjar numera bli vana vid nerverna inför en nyöppning då detta blir deras tredje restaurang, då de äger även Grisen & Draken i Brösarp och Flabben i Tivoliparken, där du även känner igen Maria Bub (bilden) ifrån.

- Vi har alltid velat testa att ha en restaurang i stadskärnan och då ligger denna så bra här i Kristianstad eftersom vi alla bor i närheten, menar Emil Israelsson.

- Det speciella med Grisen & Draken är att det ska vara som ett andra vardagsrum, kom som du är, ta med barnen och ät lite gott och ha det bra, hit är alla välkomna, säger Emil.

Och vad käkar man då på Grisen & Draken?

- Vi kommer ha ganska lik meny som vi har på vår restaurang i Brösarp. Det är Streetfood som gäller med sallader, pulled pork burgare, vegetarisk pulled jackfruit burgare, olika barnmenyer med mera, säger Emil.

Och vad är då Jackfrukt för något?

Jackfrukt, en imponerande gigant bland frukter, har sitt ursprung i Sydostasien men har snabbt blivit populär över hela världen. Jackfrukt kan ätas som en söt frukt när den mognar, men dess verkliga styrka ligger i dess förmåga att användas som köttersättning i vegetariska och veganska rätter. Den köttiga konsistensen och milda smaken gör den till en perfekt bas för rätter som "pulled pork" eller "pulled chicken." Jackfrukt är även näringsrik och innehåller vitaminer, mineraler och kostfiber. Så om du vill prova något nytt och spännande i köket eller utforska vegetariska alternativ, är jackfrukt definitivt värt att utforska och varför då inte på Grisen och Draken.