Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Närbild på fasaden på Österlånggatan 20B

Rundtur på Östermalms Park etapp 1

När ABK har byggt ett nytt hus och det börjar närma sig inflyttning för de nya hyresgästerna är det viktigt att också personalen får se de nya lägenheterna. Därför anordnades i mitten på maj ett studiebesök ABK:s Kundcenter – och uthyrningspersonal på Österlånggatan 20 B.

- Vi gör detta för att alla som ska vara med i processen framöver ska kunna svara på frågor om fastigheten, säger Katarina som är ansvarig uthyrare för nyproduktion.

Utsikt från lägenheten längst upp

Rundturen började på våning 6 där alla förråden finns i ett uppvärmt vindsutrymme, sen fick man komma in i en 1:a, en 2:a, och två olika 3:or, där den största på 77 kvadrat har fönster åt tre väderstreck.

Ljusspelet över golven var magiska. Rundturen gick sedan vidare till tvättstugan i markplan och parkeringshuset, för att sedan avslutas i "stans finaste cykelförråd". Och det är inte bara cykelförrådet som är fint.

- Lägenheterna har en väldigt fin finish. Parkeringshuset är ljust och luftigt. Trapphuset har olika sobra tapeter - en för varje våningsplan. Det känns riktigt bra att hyra ut dessa lägenheterna, när allt är så fint, säger hon.

Den 4 juni flyttade de första hyresgästerna in.

Uppvärmt vindsutrymme
Trapphuset i byggnaden
Kök/vardagsrum i den stora 3:an högst upp
Magiskt ljusinsläpp i lägenheten
Tvättstuga i markplan
Parkeringshuset
Högst upp i parkeringshuset
Cykelförråd i markplan