Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Gårdsbild från Österäng

Sökande / Sök ledigt

Här hittar du lediga objekt, våra uthyrningsregler, hur du söker, våra bostadsområden, bostadstyper och vår nyproduktion.

Fördelar med hyresrätt

Tryggt

Genom att välja att bo i hyresrätt får du en trygg och stabil ekonomi. Du slipper oroa dig för att räntan på bolånet ska gå upp. Om du har bolån på två miljoner för en villa, och räntan går upp med en enda procent, rusar månadskostnaden i väg med nästan 1 700 kronor. Bor du i hyresrätt slipper du sådana dyra överraskningar.

Att få bo i en trivsam lägenhet med en välskött och upplyst utemiljö är också trygghet. Till oss kan du vända dig om du blir störd eller om något oförutsett skulle inträffa.

Bekvämt

Det är smidigt och problemfritt att bo i hyresrätt. Du betalar för boendet och får underhåll, reparationer och service på köpet. Vi åker hem till dig och fixar trasiga frysar, krånglande spisar, läckande kranar och annat trist som kan hända. Vi sköter om den gemensamma boendemiljön - skottar snö, klipper gräs, rensar rabatter och städar trappor.

Medan vi sköter gårdar och byggnader får du som hyresgäst mer tid åt livet. Som att leka med barnen, umgås med vänner, promenera i naturen, idrotta, läsa eller bara vara.

Du slipper plötsliga räkningar för sådant som gått sönder i bostaden och behöver repareras eller bytas ut mot nytt (om du inte själv har orsakat skadan såklart).

Varierat

Vill du bo nära naturen, nära till jobbet eller mitt i city? VI har cirka 9 300 lägenheter över hela Kristianstads kommun - allt från ettor med kokvrå till flotta paradvåningar och radhus med trädgård. När livet förändras – du kanske bildar familj eller barnen flyttar hemifrån – är det enkelt att byta bostad om du är hyresgäst.