Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Våra fastigheter på Skaddevägen i Degeberga

Degeberga

Degeberga, beläget sydväst om Kristianstad, är en by med en befolkning på cirka 1 300 invånare. Det är en plats med rika historiska traditioner, inklusive dess tidigare användning som tingsställe och handelsplats. Ett stenkast utanför bykärnan ligger Degeberga Widtsköfle Golfklubb.

Degeberga erbjuder grundläggande bekvämligheter för sina invånare, inklusive en livsmedelsbutik med extra servicetjänster och generösa öppettider, en vårdcentral och ett bibliotek. För barnen finns en förskola och en grundskola som sträcker sig upp till årskurs nio, och det finns även ett kommunalt äldreboende för de äldre invånarna.

Platsen är också känd för sina natursköna områden, inklusive Degeberga backar och naturreservatet kring vattenfallet Forsakar, som stoltserar med Skånes högsta vattenfall med sina två fall. Dessutom arrangeras flera årliga evenemang i Degeberga, inklusive Degeberga marknad och Degeberga spelmansstämma.

Från Degeberga har man bara tio minuters bilväg till den vackra stranden i Rigeleje. Stranden är bred med ljus sand och omges av tallskog, likt många andra platser längs Hanöbuktens långa sandstrand. Här finns träspång och ca 50 st parkeringsplatser 50 meter från stranden.

Våra fastigheter i Degeberga