Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Marklägenheter i Yngsjö

Yngsjö

Välkommen till pittoreska och natursköna Yngsjö. Med sina knappt 600 invånare, beläget cirka 2,5 mil söder om Kristianstad, erbjuder Yngsjö både modern bekvämlighet med naturskön charm.

Här i Yngsjö har du allt du behöver inom räckhåll. Det finns bra bussförbindelser, skola för F-6, samt fritids och förskola. Under sommarmånaderna växer ortens befolkning när de många sommarstugorna fylls med liv. Yngsjö har också en praktisk självbetjäningsbutik, ett par restauranger och ett värdshus, och inte att förglömma, den vackra badstranden som alltid är nära.

Pulken ligger strax väster om Yngsjö. Naturreservatet är känt för sitt rika fågelliv och varje vår samlas tusentals tranor här, under mars-april, på sin väg norrut. Men Pulken är lika fascinerande året runt och är ett populärt utflyktsmål för alla som uppskattar natur och djurliv.

Likaså ligger Lillesjö naturreservat alldeles utanför Yngsjö by och sträcker sig mellan Helgeå och Hanöbukten. Här finns strandängar, alskog och tallbevuxna sanddyner.

Våra fastigheter i Yngsjö