Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
storlekplatsen på Gamlegården i förgrunden. I bakgrunden ser man husen på området

Gamlegården

Gamlegården har många grönytor, bland annat en större park med lek- och sällskapsytor mitt i området. Uteaktiviteter så som basket, tennis- och boule kan man också ägna sig åt här och på sommaren håller friluftsbadet på området öppet, med gratis entré för alla.

Intill Gamlegården ligger naturreservatet Näsby fält som är en del av Kristianstads Vattenrike. Detta är Sveriges största stadsnära strövområde med både fågeltorn och vandringsleder, en del tillgänglighetsanpassade.

Annan service som mataffär, skolor, bland annat Högskolan Kristianstad, en av landets mest sökta högskolor, och vårdcentral finns i närheten. Likaså ett handelsområde med bland annat Ica Kvantum, ÖoB, bank, apotek och bowlinghall. Även Kristianstads Badrike ligger på gångavstånd från området.

Bussförbindelserna med Kristianstads centrum är mycket bra och möjliggör både pendling, centrumhandel och kulturupplevelser.

På Gamlegården finns möjlighet till självförvaltning, där boende på området själva får ta del av underhållet i gemensamma utrymmen eller en del av utemiljön att ta hand om, till exempel plantera sommarblommor, eller städa trappuppgångar.

"Lummiga innergårdar" och "Många som flyttat härifrån längtar tillbaka till gamlegården.", säger boende om området.

På Gamlegården tillämpas bland annat abonnemangsparkering.

Läs mer om abonnemangsparkering

Våra fastigheter på Gamlegården