Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Lekplats vid en av våra fastigheter på Östermalm

Östermalm

Östermalm ligger precis öster om stadskärnan. Här finns bland annat stadsbiblioteket och Kulturkvarteret – en plats för musik, underhållning, litteratur och kultur. På Östermalms bor man med bekvämt gångavstånd från Kristianstads centrala delar. Man har nära till vårdcentraler, gym, centrumhandel, uteliv och matbutik.

På Östermalms ligger det gamla sjukhusområdet där ABK nu bygger för att omvandla området till en ny, modern stadsdel. En förnyelse som tillför flera hundra nya bostäder, stadsliv och mötesplatser till området. Det nya kvarteret omfamnar en central Engelsk park med kullar och stora gröna ytor som bjuder in till rörelse, gemenskap och aktivitet för stora och för små.

Östermalms Park blir en tät och grön stadsdel i centrum som skapar nya stråk och låter såväl de boende som förbipasserande göra parken till sin. Lägenheterna som planeras är tänkta att byggas i etapper under en tioårsperiod.

Som på de flesta ställen i Kristianstad har man naturen in på knuten här på Östermalm. En kortare promenad bort ligger Tivoliparken och Kristianstads Vattenrike där man kan njuta av den omväxlande naturen som området erbjuder.

Våra fastigheter på Östermalm