Till startsidan för ABK
Till startsidan för ABK
Magdalena Andersson pratar med Elisabet Björck och Iman Al Sanji

Magdalena Andersson besökte Gamlegården

I Kristianstadsbladet kunde man den 22 november läsa om Magdalena Anderssons, i det närmaste rockstjärnestatus när hon besökte Österängsgymnasiet. Vi som var på plats när hon därefter besökte Gamlegården kan intyga att det var samma där.

Den förra statsministern möttes av representanter för Brottsförebyggande rådet, Stadsutveckling Näsby, lokala politiker och ABK:s egna miljövärdar Elisabet Björck och Iman Al Sanji. Även ett stort antal ungdomar var på plats och ville hälsa på Magdalena Andersson och ta en selfie med henne.

Många hade frågor som hon tålmodigt svarade på och efter ett kort besök inne på biblioteket gick sällskapet vidare till lekplatsen där Magdalena imponerades av linbanan, så pass att hon – om hon inte haft kjol på sig – definitivt hade provåkt, sa hon.

Syftet med besöket på Gamlegården var att se vad som görs på området utifrån trygghet och trivsel. Hon var särskilt intresserad av Miljövärdarnas arbete och tycker att fler borde satsa på liknande insatser på utsatta områden men också nattvandrarnas engagemang, som Iman Al Sanji fick chansen att berätta mer om.

Borta vid badet berättade en av ungdomarna, utifrån egen erfarenhet, om satsningen ”Aktiv sommar” och Magdalena imponerades av engagemanget och samarbetet mellan Kristianstad kommun, ABK och flera föreningar. Hon pratade också om vikten av att fånga upp ungdomarna tidigt, något som kom på tal igen när sällskapet nådde den nya fritidsgården, som nu byggs i ABK:s kundcenters gamla lokal på Näsbychaussén.

Elisabet och Iman berättar att mötet kändes positivt.

- Magdalena Andersson var nöjd med besöket, det var ungdomarna också, de fick möjlighet att ställa sina frågor och berätta hur mycket de tycker om att bo på Gamlegården, sa Elisabet Björck.